Image for Studijska putovanja
Studenti, alumni i karijere

Studijska putovanja

Akademski izleti su prava prilika da spojiš ugodno s korisnim, razgledaš uspješne tvrtke, čuješ predavanja najvećih stručnjaka, upoznaš kulturu i stanovnike raznih dijelova svijeta i popiješ hladnu pivicu s njima.

Pridruži nam se, rekli su. Vidi svijeta, rekli su…

I nismo ti lagali! Svake godine idemo na zanimljive izlete.

Do sada smo posjetili tehnološke divove u Tokiju, Nagoyi, Kyotu i Toyota cityju, Bostonu i New Yorku, uspješno krali zlato vilenjacima u Dublinu, za dlaku promašili Oktoberfest u Munchenu, sa zanimanjem promatrali startupove u Silicijskoj Dolini i ostavili u Vegasu sve što se dogodilo u Vegasu.

U okviru terenske nastave imaš priliku jednom godišnje boraviti u inozemstvu i posjetiti najbolja sveučilišta, razvojne centre i kompanije.

Osim atraktivnih turističkih lokacija, studijska putovanja odlikuje velik broj posjeta najboljim sveučilištima, uspješnim tvrtkama, znanstveno-istraživačkim sjedištima i drugim poslovnim liderima na svjetskom tržištu.

Neki od gradova koje smo posjetili

2020 – Tokyo, Nagoya, Toyota City

U sklopu studijskog putovanja ove godine preko 40 studenata, nastavnika i alumnija posjetilo je tehnodestinacije i sveučilišta u Japanu. Posjet je uključivao gradove Tokyo, Kyoto, Nagoyi i Toyota city kao i obilazak ustanova kao što su: Sony Computer Science Laboratories, Miraikan – National Museum of emerging science and innovation, Shibaura Institute of Technology, IVR – INDUSTRIAL VIRTUAL REALITY EXPO / CONFERENCE 2020, Corporate Showroom Panasonic Center, Toyota Production Plant Tour i posjet Toyota Kaikan Muzeju, Ginza Sony park (Sony showroom). Domaćini su prenosili praktično i inspirativno iskustvo namijenjeno nastavnicima i studentima računarstva, digitalnog marketinga i multimedije, ali i polaznicima programa cjeloživotnog obrazovanja te startuperima u Algebra LAB-u. Program studijskog putovanja dodatno su obogatili posjeti Carskoj palači, Toyotinoj tvornici automobila i muzeju automobila te Akihabari – neonskom središtu svake vrste zabave u Tokiju.

2019 – Dublin

Visoko učilište Algebra za studente e-Leadership MBA studija organizirala je studijsko putovanje u Dublin. Prema programu, putovanje je trajalo od 26.02-01.03.2019., a osim uobičajenih turističkih razgleda, putovanje je uključivalo posjet sjedištu tvrtke Amazon sa prezentacijom svih odjela i stručno predavanje inovatora David Gluckamana na Trinity College-u. Studenti su također imali prilike čuti studentske timove u prezentaciji svojih poslovnih ideja potencijalnim investitorima i doznati koja pitanja najčešće postavljaju investitori i na što se treba fokusirati kako bi prezentacija bila uspješna i investicija osigurana.

2018 – Boston i New York

 • Massachussets Institute of Technology

 • MIT Media Lab

 • Harvard University

 • HubSpot

 • IBM Thomas J. Watson Research Center

U sklopu studijskog putovanja u 2018. godini preko 50 studenta, nastavnika i alumnija posjetilo je tehnodestinacijame SAD-a. Posjet je uključivao gradove Boston i New York i obilazak ustanova kao što su: Massachussets Institute of Technology, MIT Media Lab, Harvard University, HubSpot i IBM Thomas J. Watson Research Center. Domaćini su prenosili praktično i inspirativno iskustvo namijenjeno nastavnicima i studentima računarstva, digitalnog marketinga ili multimedije, ali i polaznicima programa cjeloživotnog obrazovanja te startuperima u Algebra LAB-u. Program studijskog putovanja dodatno su obogatila predavanja o umjetnoj inteligenciji, računalima koja sama rade trailere za filmove te najnovijim tehnologijama.

 

2016 – Silicijska dolina i Las Vegas

Studijsko putovanje 2016 godine uključivalo je terensku nastavu u San Francisu, posjet Silicijskoj dolini te sudjelovanje na CES-u u Las Vegasu. CES je globalno mjesto okupljanja svih koji teže napredovanju u poslovanju potrošačkim tehnologijama. Više od 40 godina služi kao poligon za inovatore i revolucionarne tehnologije – mjesto, koje na globalnoj razini, utječe na uvođenje inovacija nove generacije na tržište.

Obilazak i predavanje u Google sjedištu u Mountain Viewu samo je jedna od lokacija na kojima su naši studenti mogli iz prve ruke saznati najnovije trendove, slušati predavanja međunarodnih stručnjaka i vratiti se na svoj studij s novim relevantnim znanjima i vještinama.

2016 – Consumer Electronics Show (CES)

 • Pixar

 • Apple

 • Facebook

 • Google

 • Oracle

2016 – Kalifornija

 • UC

 • Berkeley Stanford

2015 – Dublin

 • Googleov središnji ured

 • Trinity College

Od 20. do 23. ožujka 2015. studenti Visokog učilišta Algebra boravili su na terenskoj nastavi u Dublinu, Irska. Zahvaljujući odličnoj suradnji Visokog učilišta Algebra i Googlea, kroz aktivnosti unutar EU inicijative “Grand Coalition for Digital Jobs”, jedan dan bio je rezerviran za posjet Googleovom središnjem uredu i najvećem razvojnom centru u Europi, kroz koji je grupu studenata računarstva i multimedije vodila gđa Jane Murphy, University Programmes Manager za Europu, Bliski istok i Afriku. Studenti su se kroz direktni kontakt sa zaposlenicima, ali i organiziranim predavanjima, upoznali s odjelima, razvojnim projektima i principima rada, a posebno je bila interesantna i diskusija o zapošljavanju u Googleu. Drugi dan bio je rezerviran za organizirani posjet najvećem i najstarijem irskom sveučilištu – Trinity College Dublin, gdje su imali prilike upoznati specifičnosti studiranja u Irskoj i mogućnosti obavljanja studentske prakse u ovoj, iznimno ICT orijentiranoj zemlji. Svakako je bilo interesantno obići i epohalnu knjižnicu na Trinity Collegeu koja skriva 1.200 godina stare zapise iz irske povijesti, a poslužila je i Georgeu Lucasu za snimanje scena u Star Wars trilogiji.

Osim radnog dijela posjeta Dublinu, u neformalnom druženju studenti su imali priliku i upoznati grad, ljude i turističke znamenitosti Dublina.

2014 – München

 • Techniche Universitat München (TUM)

 • BMW Welt

Nismo puno dvojili gdje ćemo ove jeseni krenuti na studijsko putovanje. Bavarska prijestolnica bila je idealna da otkrijemo što se novoga događa u tehnološkom svijetu. Technische Universitat Munchen (TUM) bio je naša prva postaja u sklopu koje su nas dočekala super računala, nuklearni reaktori, Max Planck Institut, te Institut za kognitivne sustave na kojem smo se najduže zadržali zbog robota koji prepoznaju objekte, prate ih pogledom, plešu, pričaju, te onih koji bi u nekim situacijama uskoro mogli zamijeniti medicinsko osoblje. Osjetljivi su na silu, dodir, toplinu i sve ono što bi im trebalo omogućiti neometan rad u njezi pacijenata.

Nakon robota, demonstracija tehnološke moći nastavila se u BMW Welt Centru i BMW muzeju gdje smo na jednom mjestu mogli vidjeti sve što je BMW proizveo tijekom svoje duge uspješne povijesti – avionske motore, motocikle i druga prijevozna sredstva… U kojem smjeru će se BMW razvijati otkrili su nam najnoviji modeli – električni BMW I8 i model na hidrogeni pogon.
Budućnost nas je dočekala i u njemačkom sjedištu General Electric Global Researcha, gdje nam je managing direktor ove institucije, dr. Carlos Haertel, održao predavanje. Bilo je vrlo inspirativno čuti kako mijenjaju svijet medicine, energetike, ekologije uz pomoć tehnologija i mladih znanstvenika diljem svijeta.

Posjetili smo i Deutsches Museum, najveći svjetski muzej znanosti i tehnologije koji godišnje broji preko 1,5 milijuna posjetitelja koji mogu razgledati 28.000 izloženih predmeta iz 50 područja znanosti i tehnologije.

Prepuni dojmova, predah od tehnologija pronašli smo u najboljim bavarskim pivnicama, uz domaće pivo i kiselo zelje s kobasicama. Ondje smo došli i na ideju za našu sljedeću terensku nastavu. Što kažete na Sjedinjene Američke Države?

Ove godine studenti, nastavnici i alumniji Algebre su drugu godinu zaredom, u sklopu studijskog putovanja posjetili neka od najzanimljivijih tehnoloških odredišta u SAD – Boston i New York ponudili su razmjene znanja na Massachussets Institute of Technology, MIT Media Labu, Sveučilištu Harvard, u HubSpotu, Techstarsu i IBM-ovom istraživačkom centru Thomas J. Watson.

Prošle godine bili smo na terenskoj nastavi u San Franciscu, Silicijskoj dolini i na CES-u u Las Vegasu. Ove godine posjetit ćemo još atraktivnija sveučilišta i kompanije.

Googleov središnji ured u Dublinu u Irskoj, njemačko središte General Electric Global Researcha u Münchenu, Sveučilišta Stanford i UC Berkeley samo su dio lokacija na kojima su naši studenti mogli iz prve ruke saznati najnovije trendove, slušati predavanja međunarodnih stručnjaka i vratiti se na svoj studij s novim relevantnim znanjima i vještinama.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp

Hogyan válasszam ki a legjobb online kaszinót ma?

Keresi a legjobb nem Gamestop kaszinók listáját az Egyesült Királyságban ma? Jó helyen jársz! Senki sem szereti megvárni, amíg a Gamestop önkizárása véget ér, és ezt nagyon jól megértjük. Csapatunk alapos kutatást végzett, hogy megtalálja és tesztelje az Egyesült Királyságban elérhető, Gamestop által nem blokkolt online kaszinóoldalakat. Nem volt könnyű megtalálni a legjobb és legbiztonságosabb szerencsejáték-oldalakat. Kiválasztottuk a legelismertebb nem szerencsejáték-kaszinókat, amelyek online nyerőgépeket és egyéb szerencsejátékokat kínálnak, hogy folytathassák szerencsejátékos kalandját. Ezek a kaszinóüzemeltetők szívesen látják az Egyesült Királyságból kizárt játékosokat, még akkor is, ha Ön most regisztrált. Nagyszerű bónuszokat, valamint kényelmes fizetési módokat talál az Ön kényelme érdekében. Népszerű kérdés a Google keresőjében, hogy hogyan lehet megkerülni a GamStopot, és van-e rá mód. Már megadtuk Önnek a megkerüléséhez szükséges lépéseket. De gondoskodtunk arról is, hogy ezek az egyesült királyságbeli kaszinóoldalak más önkizárási eszközökkel is rendelkezzenek arra az esetre, ha szüksége lenne rájuk. Ahhoz, hogy egy online kaszinó felkerüljön a legjobbak listájára, nem elég, ha a GamStop nem fér hozzá. Valójában csak azokat a játékplatformokat választottuk ki gondosan, amelyek a legjobb szoftverszolgáltatókkal működtek együtt, így fantasztikus játékválasztékot kínálunk. Listánk tetején olyan non-stop kaszinókat talál, amelyekben nincs befizetési bónusz. Ez egyszerűen azért van, mert minden új játékos szereti az ingyenes ajándékot, és nincs ok arra, hogy ne tegye. A nulla befizetési bónuszok mellett olyan üzemeltetőket is bevontunk, amelyek nagy befizetési promóciókkal rendelkeznek. Ezen az oldalon megtudhatja, hogy szakértőink melyik svájci online kaszinót ajánlják. Az interneten több száz kaszinóoldalt teszteltünk és értékeltünk, amelyek svájci játékosokat fogadnak. Ebben az esetben a legfontosabb kritériumokat értékelték, mint például a licencek, a biztonság, a kaszinójátékok, a bónuszok, az ügyfélszolgálat és a többi játékos tapasztalata a kaszinó tesztelése során. A kapott ajánláslistában vizuálisan láthatja a tesztek nyerteseit. A legjobb svájci online kaszinó az első helyet foglalja el a rangsorban. Emellett részletesen elmagyarázzuk, mi változott a svájci jogban az elmúlt néhány évben. Ezután megtudhatja, hogy a helyi játékosok miért választhatnak online kaszinókat a világ minden tájáról, és mi teszi őket a legbiztonságosabb webhelyekké. Természetesen a bónuszajánlatokat és a játékok választékát is górcső alá vették. Részletesen bemutatjuk, hogy mi került kiemelésre, és mire számíthat a kiemelt oldalakon. Tehát olvass tovább itt, ha svájci vagy és valódi pénzben szeretnél online játszani.

Népszerű online kaszinó fizetési módok

TTudta, hogy mobiltelefonszámlájával könnyedén befizethet a kaszinóba? Néhány kattintással kényelmesen, otthonról vagy útközben is befizethet egy online kaszinóba, és mobiltelefonjával fizetheti ki számláját. Ebben a cikkben ezt a biztonságos és kényelmes fizetési módot tekintjük át. Tippeket osztunk meg a mobiltelefonszámla befizetésével kapcsolatban, és bemutatjuk, hogyan működik ez az innovatív fizetési mód. Telefonon is tájékoztatjuk Önt az előnyökről és a kaszinószámlája finanszírozásához szükséges lépésekről. A kaszinójátékokat teljes egészében mobiltelefonszámlájával fizetheti banki adatok nélkül. Egyszerűen szöveges üzenetet kap okostelefonján vagy iPhone-ján, és beírja a kódot a böngészőbe! Néha egy online kaszinóban, ahol mobiltelefonon fizet, előfordulhat, hogy igennel vagy igennel kell válaszolnia egy szöveges üzenetre. Máris könnyedén felhívhatja mobiltelefonján a választott online kaszinót, és játszhat kedvenc játékaival. Az online kaszinóban a mobiltelefonos fizetésnek köszönhetően mindig és mindenhol készen áll arra, hogy játsszon egy mobil élő kaszinóban, vagy próbáljon ki különböző nyerőgépeket. Az Euteller kaszinók 2022-ben is egyre népszerűbbek. Az Euteller Casino nagyszerű választás, ha gyors és biztonságos módot keres számlája finanszírozására. Az online kaszinók és az általuk játszott játékok száma kezd szinte korlátlannak tűnni, és az Euteller fizetési módot használó új kaszinók eltűnhetnek. A kaszinó és a játék kiválasztása mellett a játékosnak azt is ki kell választania, hogy a szolgáltató melyik fizetési módot kívánja befizetni. Mivel rengeteg munka vár a kaszinó és a játék kiválasztásánál, reménykedhet benne, hogy a fizetési mód már nem okoz fejfájást, így az Euteller kaszinó az egyik egyszerű lehetőség lehet. Megmondjuk, miért érdemes az Eutellert választani. Az Euteller lehetővé teszi, hogy bárhol, bármikor játsszon, ami természetesen a hétvégékre is vonatkozik. Maga az Euteller nem állítja le a hétvégi pénzátutalásokat, így a hétvégi kifizetése attól függ, hogy melyik online kaszinóban játszik.