Image for Kampus
Naslovnica

Kampus

Naš novi kampus predstavlja najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Republici Hrvatskoj do sada. Naš novi multidisciplinarni prostor godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika različitih obrazovnih programa te 500 nastavnika.

Svečanim otvorenjem sveučilišnog kampusa u Zagrebu, u srijedu 6.4.2022.godine obilježili smo i 24. obljetnicu djelovanja i postavili čvrste temelje za provedbu razvojne strategije koja do 2026. godine podrazumijeva gotovo 70 posto više upisanih studenata, njih 2.300, među kojima i 500 studenata iz inozemstva. U gotovo četvrt stoljeća postojanja Algebrine programe je završilo više od 150.000 pojedinaca, a novi, moderno uređen, multidisciplinarni prostor budućim generacijama polaznika osigurat će najsuvremenije uvjete školovanja po međunarodnim standardima.

Algebra kao najveća i najbrže rastuća privatna obrazovna grupacija u Hrvatskoj, ujedno je i jedna od najvećih obrazovnih organizacija u ovom dijelu Europe prema broju studenata i polaznika obrazovnih programa.


Prostiremo se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto, a naš prostor sadrži:

  • 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Ivana Lupisa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale, Ivana Vučetića i nedavno preminulog profesora emeritusa Slavka Krajcara, prvog rektora Sveučilišta Algebra. Osim u novoopremljenim predavaonicama u kojima se koristi gotovo 700 računala, laserski projektori i oprema za daljinski prijenos nastave,
  • 14 zasebnih online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu.
  • Suvremenu crtaonu pod nazivom Art Room za kreativni dio nastave dizajna
  • 3D Production Room u kojoj su, među ostalima, instalirani i 3D printeri za veće formate
  • Video i Audio Studio te Podcast Room namijenjeni su razvoju produkcijskih i postprodukcijskih vještina studenata multimedije i digitalnog marketinga
  • Innovation Lab otvoren je studentima tijekom cijelog radnog vremena kao svojevrsni maker space i radionica za izradu završnih radova.

Preseljenjem na novu lokaciju zagrebački kampus je dobio i bitno veći međunarodni testni centar gdje će studenti, polaznici i profesionalci moći pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Unutar novog sveučilišnog kampusa smjestio se i coworking prostor za 35 osoba te knjižnica koja studentima nudi 18.500 knjiga, kojima pokriva 120 posto potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata.

Novi kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu i kod 1.200 povezanih uređaja istovremeno, a nova mrežna oprema omogućit će strelovitu brzinu od 10Gbps. Jedna od zanimljivosti svakako je i vlastiti podatkovni centar imenom „Nimbus“, koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih mašina za studente i polaznike edukacija, a čiji je „kum“ Zoran Vakula.

Algebrin podatkovni centar raspolaže s 1,62 THz CPU snage, 5TB memorije i oko 40TB diskovnog prostora, a čini ga 80 fizičkih poslužitelja. U sklopu poslužiteljske infrastrukture instalirano je i superračunalo Boston Super Server SMC 1029GQ-TRT koji se ponajviše koristi na studijima podatkovne znanosti, a server soba je opremljena UPS-om od 60 kVA i zasebnim sustavom za gašenje požara NOVEC.

Zgrada je opremljena agregatom koji se pali u slučaju nestanka struje te osigurava neprekinuti rad kritične infrastrukture, poslovnih i studentskih informacijskih sustava te održavanje nastave i pohranu podataka. Algebrin kampus je izgrađena u A+ energetskom razredu, a u sve nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranih materijala, a kako bi dodatno potaknuli „zeleni pristup“ zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.