Image for Kampus
O nama

Kampus

S preko 4000 četvornih metara koji su trenutno na raspolaganju našim studentima u obliku predavaonica, učionica, laboratorija i knjižnice nastojimo podići standarde opreme i dizajna visokih učilišta u Hrvatskoj.

Nalazimo se u povijesnom sveučilišnom kampusu HKS-a u središtu Zagreba koji je smješten u glavnoj ulici (Ilici) koja povezuje središnji gradski trg i zapadni stambeni i poslovni dio Zagreba.

Naše nastavne aktivnosti uglavnom se održavaju u renoviranoj i vrhunski opremljenoj zgradi izgrađenoj 1903. godine, za vrijeme Austro-Ugarske Monarhije koja je dio sveučilišnog kampusa HKS-a, te u novoj zgradi koja je završena krajem 2017. godine u kojoj se nalaze video i tonski studio, Algebra LAB i velike dvorane za predavanja. Kontrast između novih tehnologija i starih obnovljenih zgrada vidljivih na kampusu stvara poticajno i dinamično okruženje. S preko 4000 četvornih metara koji su trenutno na raspolaganju našim studentima u obliku predavaonica, učionica, laboratorija i knjižnice nastojimo podići standarde opreme i dizajna visokih učilišta u Hrvatskoj. Očekujemo da će u idućoj godini završiti izgradnja nove prostrane sveučilišne knjižnice koja je trenutno u izgradnji, a koju godinu nakon toga i studentski dom za koji su u tijeku pripreme za obnovu. Studentski dom, kao i knjižnica, smješteni su unutar kampusa.

 • Pet predavaonica konferencijskog tipa sa 50 – 75 sjedećih mjesta, sve opremljene sustavom klimatizacije, konferencijskim ozvučenjem te opremom za videokonferencije koja omogućuje praćenje nastave preko Interneta te virtualno gostovanje stranih predavača.
 • Dva klimatizirana, posebno opremljena laboratorija za mrežne tehnologije sa 22 radna mjesta za studente. Svako radno mjesto opremljeno je, osim PC računalom, i nizom komponenti Cisco i druge mrežne opreme za sve razine obrazovanja za mrežne tehnologije (od CCNA do CCNP, Wireless…).
 • Sedam klimatiziranih, specijaliziranih laboratorija za računalne tehnologije opremljenih sa po 18 do 24 radnih mjesta za studente. Svako radno mjesto raspolaže sa PC računalom sa instaliranim najnovijim softverskim razvojnim paketima i operacijskim sustavima. Za svaki pojedini kolegij pripremljeno je i instalirano posebno radno okruženje, a njegova jednostavna izmjena i priprema okruženja za druge kolegije podržana je tehnologijom virtualizacije.

 • Tri učionice sa 14 do 35 mjesta za studente koje su u potpunosti opremljene sustavom za web konferencije.
 • Interna knjižnica sa više od tisuću naslova aktualnih knjiga iz područja računarstva, informatike, digitalnog marketinga i poslovanja. Knjižnica je isto tako i mjesto za rad i učenje dostupno studentima.
 • Prostrani lounge prostor za odmor, opuštanje i osvježenje namješten modernim i udobnim namještajem, aparatom za kavu te pristupom Internetu.
  Multifunkcionalna studentska prostorija opremljena s 18 radnih mjesta s računalima te pristupom Internetu.
 • Multifunkcionalni laboratorij opremljen sa 8 radnih stanica, audio/video opremom, 3D printerom i pristupom Internetu. Ova infrastruktura je ekskluzivno dostupna studentima za njihove izvannastavne aktivnosti.
 • Demonstracijska server soba sa brojnom serverskom opremom koja podržava privatni Cloud sustav Visokog učilišta Algebra.
 • Knjižnični sustav FER-a čine kojeg čini Središnja knjižnica, dvanaest zavodskih knjižnica te manja zbirka knjiga u Centru za informacijsku potporu. Svi navedeni resursi su dostupni našim studentima temeljem ugovora o suradnji sa FER-om.
 • Sobe za smještaj studenata i nastavnika s kupaonicama. Sobe su klimatizirane, namještene te omogućuju kvalitetan rad i boravak.

Jedna od glavnih razlika između dobrih i izvrsnih visokoškolskih ustanova su nastavni i istraživački resursi. U želji da zaista budemo izvrsni od početka značajno ulažemo u resurse, djelomično i iz razvojnih fondova EU. Kao rezultat toga, naši studenti, nastavnici i istraživači mogu koristiti:

Visoko dostupni privatni oblak (engl. Cloud) s brojnim fizičkim poslužiteljima, skladištima podataka, vatrozidovima, UPS-ovima… Studenti programskog inženjerstva / podatkovne znanosti  tako mogu koristiti složena i visokokvalitetna virtualna okruženja u našim učionicama, kao i kod kuće, i završiti svoje zadatke i istraživačke projekte. Ova oprema istovremeno omogućuje studentima sistemskog inženjerstva da rade s infrastrukturom kakva je dostupna u naprednim poduzećima i to u našim učionicama, ali i od kuće.

Dva opremljena video studija, jedan potpuno profesionalni koji se koristi za redovite studijske obveze i drugi koji se koristi za studentske projekte uvijek su ti dostupni. Ovu opremu koriste uglavnom studenti multimedijskog smjera.

Resursi koji su ti na raspolaganju:

 • Profesionalni audio studio koji se koristi za redovne nastavne obveze unutar studijskih programa.20 računalnih laboratorija i učionica s različitim vrstama opreme i softvera, koji se koriste i pripremaju specifično za različite kolegije.
 • Dva mrežna laboratorija s brojnim mrežnim usmjernicima (engl. Router), preklopnicima (engl. Switch), vatrozidovima druge generacije i drugom žičnom i bežičnom mrežnom opremom.
 • Brojna fotografska i video oprema koju studenti mogu koristiti (besplatni najam) za svoje projekte.
 • 3D pisači, VR oprema i laboratorij, koji uglavnom koriste studenti multimedije i razvoja računalnih igara.
 • Laboratorij za Internet stvari (engl. IoT) i robotiku s brojnom opremom (roboti, IoT uređaji, Smart City i Smart Home aplikacije, od kojih su mnogi laboratorijski ili isključivo urađeni i u funkciji unutar kampusa, a neki su također dostupni on-line i stvarno se koriste na raznim lokacijama u gradu). Ovu opremu koriste uglavnom studenti softverskog smjera i podatkovne znanosti.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.