Image for Digitalni Junior dan – 2. lipnja u Algebri
Naslovnica

Digitalni Junior dan – 2. lipnja u Algebri

Za uspješan završetak školske godine organizirali smo Digitalni Junior dan, dan kada svi postaju ono što žele biti!
Bez obzira na to što će vaše dijete biti po zanimanju, učenje kodiranja i programiranja pomoći će mu u razvijanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Želja nam je bila računalnu znanost učiniti dostupnu što većem broju djece – bez obzira na spol ili dob te im pokazati da može biti zabavna i kreativna.

Za Digitalni Junior dan pripremili smo poludnevni program u kojem su djeca sudjelovala na radionicama s robotima i drugom tehnologijom te u vanjskim aktivnostima (utrke dronova i romobila, izrada i puštanje zmajeva i vožnja električnih bicikala). Upoznali su se s mikrosvijetom oko nas pomoću digitalnog mikroskopa, saznali sve o 3D modeliranju i kako radi 3D printer, ilustrirali na grafičkim tabletima i ušli u virtualni svijet pomoću VR naočala. Posjetitelje je posebno razveselio humanoidni robot programiran da radi sklekove, šeće i pleše.

Održane su i dvije radionice u trajanju od 60 min. Digitalne nindže kreirali su svog osobnog superjunaka pomoću Lunapic online alata i oživjeli ga kako bi čuvao Minecraft svijet od nevolja. Osim toga, na drugoj radionici nindže su mogli otkriti misteriozne Ozo kodove i programirati bojama kako bi upravo njihov Ozobot pobijedio u utrci.

Na Digitalnom Junior danu, roditelji su mogli iz prve ruke vidjeti što sve radimo na Digitalnoj akademiji. Veselimo se novoj sezoni Digitalne akademije!