Digitalna zimska škola

Digitalne nindže u borbi za zimske praznike!

Algebra Junior organizira edukativne zimske praznike za sve razrede osnovnih škola!

Ove smo vam zime pripremili zanimljiv sadržaj, pregršt zabave i novih tehnologija i alata, u cjelodnevnom druženju s vršnjacima.

Osim Digitalne zimske škole, Algebra Junior za Vas je pripremila i posebno iznenađenje. Niste sigurni što pokloniti Vašim malim programerima i programerkama ispod bora? Uz Digitalnu zimsku školu, pripremili smo za Vas poklon pakete koji sadrže opremu koja se koristi u nastavi Digitalne akademije: VR digitalne naočale i GENIUS grafički tablet Easypen i405X!

Polaznici Digitalne zimske škole će raditi na sljedećim projektima:

 • Za djecu od 1. do 3. razreda
  Za djecu od <strong>1. do 3. razreda</strong>

  Za djecu od 1. do 3. razreda

  • Digitalne nindže u 3D prostoru (8 sati nastave u 2 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)
  Kroz ovaj projekt, u trajanju od 8 školskih sati kroz dva dana, polaznici će upoznati i shvatiti razliku između pojmova 2D i 3D te pritom usvojiti osnovna obilježja virtualne stvarnosti. Korištenjem programa Bojanje 3D potiče se kreativnost i kompetencije potrebne za snalaženje u 3D prostoru, a nakon izrađenog 3D modela prema skici, polaznici će snimiti video upotrebom kamere i pohraniti ga te tako naučiti mogućnost prijenosa datoteka i prijenos slika i videa. Polaznici će također koristiti VR naočale kako bi iskusili virtualnu stvarnost . VR naočale omogućuju kretanje i crtanje u 3D prostoru te će polaznici imati mogućnost crtanja u 3D prostoru pomoću mobilne aplikacije VR Graffiti Paint.  
  • Digitalne nindže – borba za zimske praznike! (12 sati nastave u 3 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)
  Kroz ovaj projekt, u trajanju od 12 školskih sati kroz tri dana, polaznici će se boriti za zimske praznike! Digitalnim Nindžama zle Nindže žele oduzeti praznike! Nindžama su zadane vježbe i zadaci kojima će dokazati našim protivnicima da nam ne mogu oduzeti slobodno vrijeme koje smo zaslužili. Nakon što Nindže uspješno riješe sve predviđene zadatke, izlaze kao pobjednici te imaju digitalne dokaze! Polaznici će se u projektu susresti s robotom – Q-botom. Naučit će definirati njegove osnovne dijelove, savladati upravljanje i pritom razvijati svoje motoričke vještine. Izrađivat će i vlastite staze te kroz problemske zadatke (labirinte) razvijati logičko razmišljanje, kreativnost i timski rad. Osim toga, polaznici će izraditi i svoj film, čime ćemo potaknuti razvitak umjetničkih vještina u fotografiji, filmu, crtanju i web dizajnu.

 • Za djecu od 4. do 6. razreda
  Za djecu od <strong>4. do 6. razreda</strong>

  Za djecu od 4. do 6. razreda

  • Moj kreativni robot putuje kroz digitalni svijet (10 sati nastave u 2 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)
  Kroz ovaj projekt, u trajanju od 10 školskih sati kroz dva dana, polaznici će se baviti 3D modeliranjem. Osmislit će svog vlastitog 3D robota od LEGO kockica u programu LEGO Digital Designer Tool te mu pomoću aplikacije za pametne telefone Pixel isprogramirati osobnost kako bi bio spreman na putovanje kreativnim digitalnim svijetom. Na ovaj se način polaznici uvode ili ponavljaju osnove programiranja, tj. usvajanje i primjenu programskih blokova i samostalno stvaranje osnovnih programskih kodova. Osim toga, polaznici će izraditi i vlastite jednostavne Web stranice te tako naučiti i definirati pojmove kao što su naslovna stranica, header, footer, section, videozapise, slike, textbox, povezivanje već gotovih sadržaja na Web stranice, dizajn vlastitog stripa u alatu Book Creator, izrada vlastitih mentalnih mapa digitalnim putem i mnogo drugih aktivnosti.  
  • Kako dresirati Ozobota? (15 sati nastave u 3 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)
  Kroz ovaj projekt, u trajanju od 15 školskih sati kroz tri dana, polaznici će se susresti s robotom Ozobotom. Djeca će rješavati jednostavne problemske zadatke koristeći uzorke boja i složenije  programske zadatke koristeći blokove. Dizajnirat će i vlastite društvene igre te kroz timska natjecanja sve naučeno staviti u njima blizak i interesantan kontekst te učiti kroz igru.

 • Za djecu 7. i 8. razreda
  Za djecu <strong>7. i 8. razreda</strong>

  Za djecu 7. i 8. razreda

  • Ozobotom kroz kadrove (12 sati nastave u 2 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)
  Kroz ovaj projekt, u trajanju od 12 školskih sati kroz dva dana, polaznici stječu znanja i vještine o umjetnoj inteligenciji i robotici korištenjem Ozobot robota. Robotom će planski i smišljeno upravljati crtajući putanje  s kontrolnim kodovima ili pak programirati kretanje robota u različitim smjerovima. Polaznici će također koristiti digitalne kamere, učiti o kadriranju i digitalnoj nelinearnoj montaži slika i zvuka tako da će aktivnosti s Ozobotom pratiti i snimati kadrove koji su ključni da bi se kroz montažu načinio video uradak o mogućnostima Ozobota.  
  • Virtualna šetnja mikrosvijetom (18 sati nastave u 3 dana, unutar cjelodnevnog programa u vremenu od 8.00 do 17.00, koji uključuje stručnu brigu o djetetu, organizirano slobodno vrijeme, ručak i međuobroke)
  Kroz ovaj projekt, u trajanju od 18 školskih sati kroz tri dana, polaznici će digitalnim mikroskopima proučavati svijet oko sebe i istraživati svojstva objekata koje proučavaju. Odabrane objekte će zatim fotografirati digitalnom kamerom i mikroskopom te od snimljenih fotografija, uz pomoć efekata, izraditi video o objektu. Nakon što videu dodaju tekst, odaberu glazbu i zvučnu pozadinu te montiraju video kako žele, transformirat će ga u VR video te VR naočalama pregledati svoje uratke.