Image for Marija Morić
Naslovnica

Marija Morić

Art direktorica

Izdavaštvo je jedna od onih grana gospodarstva koje je uslijed razvoja tehnologija doživjelo duboke i intenzivne promjene. Zna to i Marija Morić, koja je već kao iskusna art direktorica na vrijeme spoznala da nešto mora promijeniti. Krenula je od vlastitog obrazovanja. Studiranjem na diplomskom studiju Multimedijskog računarstva, stekla je brojna znanja i vještine, ali i pomakla svoje vlastite granice na nova područja IT-a.

Radim u tvrtki Mozaik knjiga na poslovima grafičkog oblikovanja i pripreme za tisak i vodim likovno-tehničku redakciju. Posao je jako zanimljiv, kolege su sjajni, međutim, glavni proizvod u izdavaštvu, knjiga, polako u zadnjih nekoliko godina mijenja svoj medij. Sve više i više je naslova koji su uz tiskani dostupni i u elektroničkom obliku, a neke knjige je moguće pronaći samo kao elektroničko izdanje. Tako sam, u jednom trenutku shvatila da moram nešto poduzeti, da moram usvojiti neka nova znanja koja će mi omogućiti da iz tiskanog svijeta prijeđem u online svijet.

Već upoznata s kvalitetom Algebrinih studija, odlučila sam studirati smjer multimedijskog računarstva. Studiranje multimedije ispunilo je sva moja očekivanja, a u nekim segmentima sam nadmašila i samu sebe. Nikad nisam pomislila kako ću jednog dana biti sposobna instalirati Linux poslužitelj, podešavati postavke… a danas sam upravo Visokom učilištu Algebra zahvalna što mi je demistifi ciralo neka područja IT-a i uvjerilo me da zaista ne postoje granice. Tako sam uz široko znanje o animacijama, zvuku i videu, stekla odličnu podlogu iz različitih IT područja što mi omogućuje lakšu daljnju nadogradnju.

Izuzetno mi je pomoglo što je moj izvanredni studij bio maksimalno prilagođen zaposlenima. Bilo mi je važno pri upisu studija da imam mogućnost slušati sva predavanja i vježbe u svoje slobodno vrijeme, odnosno da ne trebam uzimati slobodne dane ili izlaziti ranije s posla. U tome mi je pomogla i online nastava, koja omogućuje studentima Visokog učilišta Algebra pohađanje nastave i u slučaju fizičke spriječenosti.

Diplomski studij multimedijskog računarstva pružio mi je kompetencije u područjima u kojima ih nisam imala, pa tako danas izrađujem .epub izdanja, animacije za bannere
ili kratke video uratke za svoj odjel marketinga, dok sam znanja koja sam već bila stekla tijekom radnog staža, kao što je obrada fotografija i rad u programu InDesign, još dodatno usavršila. Nedavno sam bila ponosna na sebe kada sam kolegama mogla biti od koristi savjetima pri izradi novog web sjedišta tvrtke u kojoj radim. Studij Multimedijskog računarstva postao je tako moj most između tiskanog i digitalnog svijeta.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp