Naslovnica

Slavko Krajcar

Prof. dr. sc. Slavko Krajcar rođen je 1951. godine u Krajcar brijegu, općina Žminj. Osnovnu školu pohađao je u Sv. Petru u Šumi, a srednju u Puli. Godine 1969. je upisao, a 1973. diplomirao na tadašnjem Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (danas Fakultet elektrotehnike i računarstva).

Nakon završetka fakulteta, zapošljava se kao asistent na grupi predmeta Proizvodnja električne energije (kasnije Električna postrojenja) u Zavodu za visoki napon i energetiku istog fakulteta. Magistrirao je 1980. godine, a doktorirao 1988. godine. Godine 1990. izabran je u znanstveno nastavno zvanje docenta, 1997. godine u zvanje izvanrednog profesora, 2002. godine u zvanje redovitog profesora, a 2007. u redovitog profesora u trajno zvanje.

Šire mu je znanstveno područje energetika, a uže planiranje i razvoj razdjelnih mreža. Rezultat rada su više od 120 znanstvenih i stručnih radova. Nositelj je kolegija na sveučilišnom preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Predstojnik je Zavoda za visoki napon i energetiku FER-a, direktor časopisa Journal on Computing and Information Technology – CIT i član Odbora za financije i računovodstvo Sveučilišta u Zagrebu. Član je, između ostalog, IEEE, CIGRE i Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Utemeljitelj je i voditelj škole Diploma Study in Management pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.