Image for Internacionalizacija visokog obrazovanja
Naslovnica

Internacionalizacija visokog obrazovanja

Internacionalizacija visokog obrazovanja

Iskoristi 20% popusta


Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Visokog učilišta Algebra.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Više informacija o EU fondovima potražite na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra

UP.03.1.1.02.0021. / 2018 – 2021.

Visoko učilište Algebra uspješno je realiziralo projekt pod nazivom „ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra“ zaključno s datumom 12. listopadom 2021. godine, nakon trogodišnjeg provođenja projektnih aktivnosti.

Visoko učilište Algebra ostvarilo je bespovratna sredstva za provođenje projekta ALGEBRA (TIIT) u okviru natječaja „Internacionalizacija visokog obrazovanja” iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Kao nositelj projekta, Algebra je provela projektne aktivnosti u suradnji s tvrtkom BHV Education, vodećim savjetnicima za obrazovanje u inozemstvu. Projekt ukupne vrijednosti od 1.776.882,94 HRK službeno je započeo potpisivanjem ugovora 12. listopada 2018. godine te je njegova provedba trajala 36 mjeseci.

Opći cilj projekta ALGEBRA (TIIT) je doprinijeti jačanju međunarodne suradnje u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i pospješiti internacionalizaciju Visokog učilišta Algebra kao visokoobrazovne institucije.

Projekt je uspješno realiziran kroz provedbu specifičnih projektnih aktivnosti. Uspješno je razvijen i akreditiran novi združeni specijalistički diplomski stručni studij Računarstva – Internet stvari i umjetna inteligencija koji se izvodi na engleskome jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izrađena su i realizirana tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te je organizirana dodatna nastava konverzacijskog engleskog jezika u svrhu jezičnog usavršavanja studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre.

Projekt je službeno završen 12. listopada 2021. godine, a njegovom uspješnom provedbom osigurani su nužni preduvjeti za daljnji razvoj mobilnosti studenata i nastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre. Učinkovitim promotivnim i informativnim aktivnostima izvedenima u suradnji s tvrtkom BHV Education osigurali smo održivost i multipliciranje projektnih rezultata.

POSTIGNUTI REZULTATI PROJEKTA:

Akreditiran združeni diplomski studijski program sa francuskom institucijom EPITECH u području računarstva: Internet stvari i umjetna inteligencija koristeći Europski pristup osiguravanju kvalitete združenih studija.

Organizirana 3 kratka programa u području računarstva u kojem je sudjelovalo 63 osobe:

Prva zimska škola: INTERNET STVARI: Izrada IoT sustava za pametne kuće

Druga zimska škola: INTERNET STVARI: IoT sustav za praćenje pacijenata pomoću pametne narukvice

Treća proljetno-zimska škola: INTERNET STVARI I UMJETNA INTELIGENCIJA: IoT sustav za autonomnu vožnju korištenjem računalnog vida i umjetne inteligencije

Organizirana nastava za jačanje kompetencija engleskog jezika za studente, nastavnike i administrativno osoblje Visokog učilišta Algebra u trajanju od 3 godine.

  • 119 studenata
  • 29 zaposlenika

Uspostavljena suradnja s agentima za regrutiranje iz cijelog svijeta.

Broj uspostavljenih suradnji: 33

Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. UP.03.1.1.02.0021. / 2018 – 2021.Razvojem združenog studija u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izradom i realizacijom tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenjem dodatne nastave engleskog jezika namijenjene studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju Visokog učilišta Algebra, projekt će doprinijeti internacionalizaciji Visokog učilišta Algebra te osnažiti međunarodnu suradnju u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi od listopada 2018. do listopada 2021. godine.

Visoko učilište Algebra ostvarilo je bespovratna sredstva za provođenje projekta pod nazivom „ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra” u okviru natječaja “Internacionalizacija visokog obrazovanja” iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.776.882,94 HRK, a projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Visoko učilište Algebra kao nositelj projekta, isti provodi u suradnji s partnerskim društvom – BHV d.o.o. iz Zagreba. Projekt je započeo potpisivanjem ugovora dana 12. listopada 2018. godine.

Opći cilj: Doprinijeti unaprjeđenju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja kroz proces internacionalizacije Visokog učilišta Algebra.

Specifični cilj projekta: Razvoj i akreditacija združenog diplomskog studija (double degree) iz područja računarstva koji se izvodi na engleskom jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izrada i realizacija tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenje dodatne nastave engleskog jezika u svrhu usavršavanja konverzacijskih vještina studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre radi unaprjeđenja kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja.

Sažetak projekta: Cilj projekta je doprinijeti jačanju međunarodne suradnje u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i pospješiti internacionalizaciju Visokog učilišta Algebra kao visokoobrazovne institucije. Projekt obuhvaća razvoj i akreditaciju združenog studija na engleskom jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izradu i realizaciju tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenje dodatne nastave konverzacijskog engleskog jezika u svrhu jezičnog usavršavanja studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre. Uspješnom provedbom projekta osiguravaju se preduvjeti za daljnji razvoj mobilnosti studenata i nastavnog osoblja. Učinkovitim promotivnim i informativnim aktivnostima koje se izvode u suradnji s tvrtkom BHV d.o.o. osigurava se održivost i multipliciranje projektnih rezultata.

Glavne aktivnosti projekta: Razvoj i akreditiranje združenog studija na engleskom jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izrada i realizacija tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenje dodatne nastave iz engleskog jezika u svrhu usavršavanja konverzacijskih vještina studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre.

Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci, a projekt je u cijelosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

  • Ukupna vrijednost projekta: 776.882,94 HRK
  • Iznos bespovratnih sredstava: 776.882,94 HRK

Kontakt osoba za više informacija:

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.