Internacionalizacija visokog obrazovanja

Internacionalizacija visokog obrazovanja

Iskoristi 20% popusta


Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Visokog učilišta Algebra.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Više informacija o EU fondovima potražite na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra

Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. UP.03.1.1.02.0021. / 2018 – 2021.Razvojem združenog studija u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izradom i realizacijom tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenjem dodatne nastave engleskog jezika namijenjene studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju Visokog učilišta Algebra, projekt će doprinijeti internacionalizaciji Visokog učilišta Algebra te osnažiti međunarodnu suradnju u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi od listopada 2018. do listopada 2021. godine.

Visoko učilište Algebra ostvarilo je bespovratna sredstva za provođenje projekta pod nazivom „ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra” u okviru natječaja “Internacionalizacija visokog obrazovanja” iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.776.882,94 HRK, a projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Visoko učilište Algebra kao nositelj projekta, isti provodi u suradnji s partnerskim društvom – BHV d.o.o. iz Zagreba. Projekt je započeo potpisivanjem ugovora dana 12. listopada 2018. godine.

Opći cilj: Doprinijeti unaprjeđenju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja kroz proces internacionalizacije Visokog učilišta Algebra.

Specifični cilj projekta: Razvoj i akreditacija združenog diplomskog studija (double degree) iz područja računarstva koji se izvodi na engleskom jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izrada i realizacija tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenje dodatne nastave engleskog jezika u svrhu usavršavanja konverzacijskih vještina studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre radi unaprjeđenja kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja.

Sažetak projekta: Cilj projekta je doprinijeti jačanju međunarodne suradnje u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i pospješiti internacionalizaciju Visokog učilišta Algebra kao visokoobrazovne institucije. Projekt obuhvaća razvoj i akreditaciju združenog studija na engleskom jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izradu i realizaciju tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenje dodatne nastave konverzacijskog engleskog jezika u svrhu jezičnog usavršavanja studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre. Uspješnom provedbom projekta osiguravaju se preduvjeti za daljnji razvoj mobilnosti studenata i nastavnog osoblja. Učinkovitim promotivnim i informativnim aktivnostima koje se izvode u suradnji s tvrtkom BHV d.o.o. osigurava se održivost i multipliciranje projektnih rezultata.

Glavne aktivnosti projekta: Razvoj i akreditiranje združenog studija na engleskom jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izrada i realizacija tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te izvođenje dodatne nastave iz engleskog jezika u svrhu usavršavanja konverzacijskih vještina studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre.

Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci, a projekt je u cijelosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

  • Ukupna vrijednost projekta:776.882,94 HRK
  • Iznos bespovratnih sredstava: 776.882,94 HRK

Kontakt osoba za više informacija:

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.