Image for Treća proljetna škola
Naslovnica

Treća proljetna škola

Treća proljetna škola

Iskoristi 20% popusta


INTERNET STVARI I UMJETNA INTELIGENCIJA: 

IoT sustav za autonomnu vožnju korištenjem računalnog vida i umjetne inteligencije

 

*Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Visokog učilišta Algebra.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Više informacija o EU fondovima molimo potražite na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

Europski socijalni fond, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020

ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra
UP.03.1.1.02.0021. / 2018 – 2021.

 INTERNET STVARI I UMJETNA INTELIGENCIJA:

IoT sustav za autonomnu vožnju korištenjem računalnog vida i umjetne inteligencije

 • 17. svibnja – 28. svibnja 2021.
 • nastava se održava poslije 17 sati.

KOJE SU PREDNOSTI SUDJELOVANJA U PROGRAMU PROLJETNE ŠKOLE INTERNET STVARI I UMJETNA INTELIGENCIJA?

 • Jesi li kreativna i znatiželjna osoba koju zanima svijet digitalnih tehnologija?
 • Želiš li provesti dva tjedna u svibnju učeći sve o najsuvremenijim tehnološkim postignućima na vodećoj obrazovnoj instituciji u području digitalnih tehnologija i dodati novu vještinu u svoj CV?
 • Ako se prepoznaješ u ovom opisu, Algebrina proljetna škola Internet stvari i umjetna inteligencija pravo je mjesto za tebe!

Na Visokom učilištu Algebra čeka te dinamičan i izazovan proljetni program u sklopu kojeg ćeš savladati znanja i vještine iz područja Interneta stvari i umjetne inteligencije.

Za uspješno sudjelovanje u programu potrebno je poznavanje osnova programiranja u bilo kojem programskom jeziku, a uputno je poznavanje programskog jezika Python ili sličnog.

Sada kad ti je poznata idealna formula za inovativno proljeće, vrijeme je da nam pošalješ svoju prijavu i pridružiš se Algebrinoj proljetnoj školi Internet stvari i umjetna inteligencija! Za proljetnu školu možeš se prijaviti sve do 7. svibnja 2021. putem online prijavnice koja se nalazi na našim mrežnim stranicama.

Pridruži nam se na Algebri i postani arhitekt digitalne budućnosti!

Projektni tim Algebra TIIT

O PROGRAMU

 

INTERNET STVARI I UMJETNA INTELIGENCIJA: IoT sustav za autonomnu vožnju korištenjem računalnog vida i umjetne inteligencije

 • 6 ECTS

Tema kolegija je razvoj IoT sustava za autonomnu vožnju i prikupljanje podataka pomoću računalnog vida primjenom metoda strojnog učenja. Za uspješno izvođenje istog, upotrijebit će se mali robot na kotačima opremljen kamerom, jedinicom za lokalno procesiranje slike, komunikacijskim modulom i modulom za upravljanje. Uporabom kamere, robot će moći pratiti stazu, prepoznavati znakove i prepreke.

Cilj kolegija je upoznavanje polaznika s tehnologijama, konceptima i arhitekturama potrebnim za realizaciju IoT sustava koji upotrebljavaju umjetnu inteligenciju u IoT uređajima, te motivacija polaznika da aktivnim sudjelovanjem osmisle i realiziraju što efikasniji IoT sustav za autonomnu vožnju.

Polaznici će naučiti osnove ugradbenih tehnologija, glavne koncepte vezane uz Internet stvari, relevantne komunikacijske protokole i norme koji se upotrebljavaju u industriji. Poseban naglasak bit će stavljen na primjenu umjetne inteligencije u IoT uređajima radi lokalne obrade, rasterećenja komunikacije i servera. Polaznici će istovremeno proći osnovne koncepte umjetne inteligencije te relevantne biblioteke i razvojna okruženja koja se upotrebljavaju za implementaciju.

CJELINE:

 • Uvod u IoT i ugradbene sustave
 • Dizajniranje IoT arhitekture
 • Programiranje Raspberry Pi-ja u Pythonu
 • Uporaba MQTT i HTTP protokola na Raspberry Pi-ju
 • Osnove računalnog vida i obrade slike uporabom OpenCV-a u Pythonu
 • Uvod u umjetnu inteligenciju s naglaskom na uređaje s ograničenim resursima (edge i IoT)
 • Primjena umjetne inteligencije na obradu slike, strojno učenje, duboko učenje
 • Izgradnja REST API-ja u oblaku za spremanje telemetrijskih podataka u bazu podataka
 • Izgradnja web sučelja za vizualizaciju telemetrijskih podataka u oblaku

Znanja koja ćeš usvojiti

 

ISHODI UČENJA

 • Naučiti osnove IoT arhitektura i njihova primjena
 • Razviti programsku podršku za IoT robota koji može autonomno voziti, prikupljati i slati telemetrijske podatke uporabom standardne mrežne protokole
 • Naučiti osnove računalnog vida i strojnog učenja kroz primjenu na problem autonomne vožnje, prepoznavanje znakova i prepreka.
 • Izraditi uslugu u oblaku koji može prikupljati i vizualizirati telemetrijske podatke

Mjesto i vrijeme održavanja

 

 • 17. svibnja – 28. svibnja 2021. s početkom poslije 17 sati
 • Visoko učilište Algebra, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske), HR-10000, Zagreb
 1. O Visokom učilištu Algebra
 2. Naši studiji

SMJEŠTAJ

Cijena smještaja nije subvencionirana projektom, no ukoliko ćeš trebati pomoć oko traženja smještaja, asistentica na projektu rado će ti pružiti dodatne informacije.

Kontakt osoba za više informacija:

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.