Image for Internacionalizacija visokog obrazovanja
Naslovnica

22.10.2020

Internacionalizacija visokog obrazovanja

O projektu: Visoko učilište Algebra ostvarilo je bespovratna sredstva za provođenje projekta pod nazivom „ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra na engleskom jeziku” u okviru natječaja “Internacionalizacija visokih učilišta”, iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.776.882,94 kn, a projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Visoko učilište Algebra kao nositelj projekt provodi zajedno sa partnerom – BHV d.o.o. iz Zagreba. Projekt je započeo s potpisivanjem ugovora, 12.listopada 2018.godine.

Opći cilj: Doprinijeti poboljšanju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju.

Specifični cilj projekta: Razvoj i akreditiranje združenog studija na engleskom jeziku (“double degree”) sa Visokim učilištem EPITECH iz Francuske, te razvoj i izvedba 3 obrazovna programa na engleskom jeziku kako bi se poboljšala kvaliteta i relevantnost obrazovanja i ojačale kompetencije studenata i osoblja Visokog učilišta Algebra.

Sažetak projekta: Projektom se želi kroz razvoj združenog studija sa visokim učilištem EPITECH te kroz razvoj i provedbu obrazovnih programa na engleskom, u području računarstva, doprinijeti prekograničnoj suradnji u visokom obrazovanju u RH i pritom ostvariti zacrtane ciljeve Učilišta vezano za internacionalizaciju. Kroz projekt će se osigurati sve preduvjete za daljnji razvoj mobilnosti, kakos tudenata tako i nastavnog osoblja. U partnerstvu sa BHV-om, učinkovitim promotivno-informativnim aktivnostima osigurat će se održivost i multipliciranje rezultata projekta.

Glavne aktivnosti projekta: Razvoj i akreditiranje združenog studija računarstva na engleskom jeziku sa Visokim učilištem EPITECH iz Francuske te razvoj i izvedba 3 obrazovna programa na engleskom kako bi se poboljšala kvaliteta i relevantnost obrazovanja u području računarstva te ojačale kompetencija studenata i osoblja Visokog učilišta Algebra.
Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci, a projekt će biti u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta: 1.776.882,94 kn
Iznos bespovratnih sredstava: 1.776.882,94 kn

Kontakt osoba za više informacija:

Petra Cuculić, Asistentica na projektu
e-mail: international-office@algebra.university
tel: +385 1 5809 319

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Visokog učilišta Algebra.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.