Naslovnica

Algebra ponovno pokreće besplatno polaganje Microsoft certifikata za učenike i studente – prijave u tijeku!

Algebra najavljuje novi, jesenski ciklus inicijative kroz koju je dosad više od 1.000 mladih besplatno položilo svoje prve IT certifikate – srednjoškolci i studenti ponovno mogu, posve besplatno, stjecati Microsoft certifikate. Ovo je prilika da još i prije završetka formalnog školovanja krenu polagati ispite koje iznimno traže IT poslodavci. Upravo za uspješnu inicijativu i provedbu projekta "Moj prvi Microsoft certifikat" Otvoreno učilište Algebra ove je godine od strane Microsofta nagrađeno i kao najbolji svjetski obrazovni partner ("Partner of the Year Award") u snažnoj globalnoj konkurenciji. Ukoliko vas zanimaju i dodatne informacije o ovoj akciji – posjetite štand Visokog učilišta Algebra na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održavati u petak i subotu, 14. i 15. studenog 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otvoreno učilište Algebra i Visoko učilište Algebra pokreću novi ciklus akcije "Moj prvi Microsoft certifikat" u sklopu koje srednjoškolci, ali i studenti, mogu posve besplatno polagati svoje prve Microsoft certifikate.
Budući da današnji poslodavci u sferi informacijsko-komunikacijskih tehnologija i sektora, osim formalnog obrazovanja, snažan naglasak stavljaju upravo na IT certifikat ili iskustvo u radu s tehnologijama, Algebra grupa mladim osobama daje priliku da započnu sa svojom profesionalnom certifikacijom na jednostavan i za njih posve besplatan način.

"Organizacijom novog ciklusa stjecanja Microsoft MTA certifikata za mlade stručnjake – učenike srednjih škola i studente – želimo ponovno promovirati važnost stjecanja ICT kompetencija te pomoći onima koji su zainteresirani za karijeru u ICT-u da se i usmjere prema inženjerskim zanimanjima, a studente koji već idu u pravcu karijere u atraktivnom sektoru da na vrijeme krenu stjecati certifikate koji su vrlo važni njihovim budućim poslodavcima. U sklopu ovog ciklusa omogućit ćemo da više od 500 mladih osoba besplatno stekne svoje prve stručne i međunarodno priznate ICT certifikate", rekao je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebra grupe.

Microsoft certifikati su vodeći u svijetu po broju certificiranih pojedinaca, a po procjenama mnogih analitičara jedna su od ključnih prednosti prilikom zapošljavanja. U slučaju ove akcije – odvojeno za srednjoškolce, odvojeno za studente – radi se o programu certificiranja za stjecanje titule Microsoft Technology Associate (MTA) koja predstavlja odličan početak puta prema profesionalnom bavljenju informacijskih tehnologijama. Zainteresiranima je omogućeno i da sami odaberu područje u kojem smatraju da su najbolji i u kojem se žele dalje razvijati – programiranje aplikacija, računalne mreže, serverske tehnologije, baze podataka…

Učenici srednjih škola koji žele dokazati svoje znanje za Microsoft certifikat moraju se prijaviti za predtestiranje putem online ispita koji će biti provedeni u periodu od 1. do 14. prosinca, nakon čega će 20. prosinca polagati certifikacijski ispiti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku i Varaždinu. Učenici mogu potražiti više informacija o područjima za koja se mogu certificirati, kao i proceduri te se mogu i prijaviti za predtestiranje na http://www.racunarstvo.hr/mta

Studenti koji su zainteresirani za polaganje MTA ispita moraju se prijaviti za predtestiranje, a prvih 300 kandidata koji ostvare pozitivan rezultat moći će polagati ispit u ispitnim centrima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Varaždinu. Rok za polaganje online predispita je 19. studenoga u 23 sata, a više informacija o cijelom postupku i područjima koja ispiti pokrivaju nalazi se na https://www.algebra.hr/mpmc

Visoko učilište Algebra i Otvoreno učilište Algebra osigurali su i besplatne materijale za pripremu ispita – u obliku videosadržaja i e-learning materijala, dok će za studente biti organizirani i prijenosi pripremnih radionica uživo.
Ponuda MTA certifikata koje zainteresirani mogu besplatno steći ovom prilikom razlikuje se ovisno o tome radi li se o učenicima srednjih škola ili studentima:
studenti mogu polagati ispite za certifikate iz područja Windows Server Administration Fundamentals (osnove upravljanja Windows Serverom), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije), Database Administration Fundamentals (upravljanje bazama podataka), Software Development Fundamentals (razvoj softvera) i HTML5 Application Development Fundamentals (razvoja aplikacija u HTML5).

učenici srednjih škola mogu steći certifikate iz područja Software Development Fundamentals (razvoj softvera), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije) i Windows Operating System Fundamentals (osnove operacijskog sustava Windows).

Algebra poziva sve zainteresirane učenike srednjih škola i studente da se čim prije informiraju o rasporedu pripremnih seminara i datuma certifikacijskih ispita te obave prijavu! Zainteresirane s područja Zagreba, pozivamo i da posjete štand Visokog učilišta Algebra na Smotri Sveučilišta, 14. i 15. studenog 2014. u prostorima Studentskog centra u Zagrebu

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.