fbpx
Image for Algebra postala obrazovni partner Fortineta, jedne od vodećih tvrtki na području informatičke i mrežne sigurnosti
Naslovnica

Algebra postala obrazovni partner Fortineta, jedne od vodećih tvrtki na području informatičke i mrežne sigurnosti

Algebra i Fortinet potpisali su sporazum o suradnji u sklopu kojega Algebra, kao vodeći digitalni obrazovni sustav u Hrvatskoj, dobiva status Fortinet akademije za mrežnu sigurnost (Fortinet Network Security Academy, FNSA) te počinje provoditi obrazovne seminare i druge vrste edukacijskih programa namijenjenih kako studentima Visokog učilišta, tako i drugim zainteresiranim IT profesionalcima.

Brojna istraživanja potvrđuju nedostatak kvalitetnog kadra na području informatičke sigurnosti, te stalnu potrebu za dodatnim stručnjacima. Britanska osiguravajuća kuća Lloyd's, primjerice, procjenjuje kako napadi na računalnu i komunikacijsku infrastrukturu tvrtke koštaju i do 400 milijardi dolara godišnje. Ključne poslovne vertikale koje su najviše izložene napadima su zdravstvo, financijske usluge, obrazovanje i tehnološke tvrtke, a najčešće su sigurnosne prijetnje zloćudni softver, botnet mreže te iskorištavanje ranjivosti u aplikacijama. Povećana razina sigurnosnih prijetnji i hakerskih napada dovodi do hitnih potreba za popunjavanjem radnih mjesta koja su vezana uz informatičku sigurnost – primjerice, australska telekomunikacijska tvrtka Telstra navodi kako je tijekom 2016. gotovo 60 posto tvrtki imalo barem jedan značajan proboj sigurnosti sustava mjesečno, dok je godinu ranije ta brojka bila upola manja.

Fortinetova akademija za mrežnu sigurnost (FNSA) stvorena je upravo kako bi smanjila ovu razliku između broja dostupnih stručnjaka za informatičku sigurnost i stvarnih potreba za njihovim zapošljavanjem u svijetu te stoga želi obrazovati IT stručnjake koji su osposobljeni za sve aspekte rada s Fortinetovim rješenjima. Fortinet edukaciju u sklopu FNSA provodi u vrhunskim okruženjima – virtualnim i hardverskim – a programe provode iskusni instruktori.

Više informacija o suradnji Fortineta i Algebre pronaći ćete u priloženoj objavi za medije.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.