Naslovnica

Algebrini i Primakonovi stručnjaci odabrani za konzultante na 13 milijardi eura vrijednom EU projektu “Fusion For Energy”

Algebrini predavači, ujedno i konzultanti za upravljanje projektima u tvrtki Primakon, Hrvoje Meštrović i Luka Novosel, odnedavno su angažirani na strateškom EU projektu "Fusion for Energy", čiji je cilj istražiti mogućnosti primjene fuzije u proizvodnji energije, a u sklopu kojega se u Francuskoj trenutačno gradi prvi eksperimentalni reaktor. Meštrović i Novosel stalni su predavači na seminarima Otvorenog učilišta Algebra te kolegijima Visokog učilišta Algebra u području upravljanja projektima (project management), a krajem ovoga tjedna prezentirat će novitete u metodologiji upravljanja projektima na ovogodišnjem Prima Danu, konferenciji koja se održava od 29. do 30. svibnja u Termama Jezerčica.

Luka Novosel i Hrvoje MestrovicHrvoje Meštrović i Luka Novosel, certificirani stručnjaci za upravljanje projektima, izabrani su kao konzultanti za podršku upravljanju projektima na EU projektu "Fusion for Energy" (http://fusionforenergy.europa.eu/), vrijednom čak 13 milijardi eura, čiji je cilj razvoj i implementacija tehnologija potrebnih za fuzijske elektrane.

Fusion for Energy zajednički je razvojni projekt Europske unije i organizacije ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) u kojoj, osim zemalja EU, sudjeluju i SAD, Japan, Kina, Rusija, Južna Koreja i Indija. Prvi se eksperimentalni reaktor i prateće postrojenje trenutačno već grade u Cadaracheu u Francuskoj.

U velikoj međunarodnoj konkurenciji konzultanata, hrvatska tvrtka Primakon potpisala je čak dva ugovora o suradnji te samim time dobila značajno priznanje za vrhunsku kvalitetu stručnjaka koji se bave project managementom i implementacijom IT sustava za upravljanje projektima. Prvi ugovor pokriva savjetovanje i podršku projektnog tima u planiranju, projektnom praćenju i izvještavanju kroz prilagodbu i podršku Oracleova sustava Primavera P6, dok drugi, takozvani kaskadni ugovor, predviđa suradnju u sklopu koje stručnjaci Primakona stoje na raspolaganju kao planeri na projektu.

"Izuzetno smo ponosni što smo u oštroj međunarodnoj konkurenciji pokazali da možemo kvalitetno raditi na ovom projektu te što smo odabrani kao konzultanti za aktivnosti vezane uz upravljanje projektom", izjavio je Hrvoje Meštrović iz Primakona. "Rad na fuzijskoj elektrani od izuzetne je važnosti za energetsku budućnost ne samo Europe, već i cijeloga svijeta, budući fuzijske elektrane omogućuju sigurniju i čišću proizvodnju, uz vrlo dostupno gorivo, s minimalnom količinom radijacije. Zadovoljni smo što radimo na projektu koji se bavi izazovima budućnosti te što su nas naše kolege na projektu širom Europe i svijeta izuzetno dobro prihvatile", naglasio je Meštrović.

O ovoj i sličnim temama moći će se čuti i više krajem ovog tjedna, točnije – 29. i 30. svibnja, u Termama Jezerčica gdje Primakon uz podršku Algebre organizira konferenciju, Prima Dan 2015, tradicionalni susret stručnjaka koji žele razmijeniti svoja iskustva u području upravljanja projektima. Na samoj konferenciji održat će se nekoliko strateških radionica iz upravljanja projektima, niz predavanja o srodnim temama, a predstavit će se i novosti u području obrazovanja za project management. Više informacija o Prima Danu možete pronaći na http://www.primakon.com/primadan/.

https://www.youtube.com/watch?v=0xteLZ-OZQg

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.