Image for Šime Zagorac
Naslovnica

Šime Zagorac

Assistant system manager

Znanja koja studenti na Visokom učilišta Algebra steknu ne poznaju granice, najbolje dokazuju naši bivši studenti. Jedan od njih, Šime Zagorac iz mjesta Polača kraj Zadra, završio je stručni prijediplomski studij sistemskog inženjerstva, a trenutno radi i putuje kao sistemski inženjer na kruzeru jedne od najvećih prijevozničkih tvrtki na svijetu.norwegian-cruise-line_LOGO_34

Iskustvo i zvanje sistemskog inženjera stečeno na Visokom učilištu Algebra puno mi je pomoglo u karijeri. Kada sam upisivao fakultet, već sam iza sebe imao određeno iskustvo i položene određene IT certifi kate. Naime, uvijek mi je bio interesantan rad s računalima te sam još kao dijete izludio roditelje da mi ga omoguće još u osnovnoj školi. U to vrijeme, malo tko je imao računalo u mojoj okolici. Kako se kaže, bio sam „prvi u selu“. No, kada je došlo vrijeme za studiranje, nastavni plan i program većine fakulteta i visokih učilišta u Hrvatskoj nije mi bio interesantan. Bio sam mišljenja da imaju preopširno gradivo koje mi neće biti od velike pomoći i čim se pojavio ovaj smjer na Visokom učilištu Algebra, znao sam da odgovara mojim željama. Za vrijeme studija profesori su bili veoma pristupačni i ostajali s nama i van radnog vremena. Praktični dio radili smo u manjim grupama što nam je omogućilo individualan pristup u rješavanju problema. Ugodno me iznenadilo to što je veliki broj studenata već bio zaposlen, a neki od njih bili su direktori informatičkih tvrtki. Krajem prvog semestra takvo okruženje omogućilo mi je posao u tvrtki H&D Info.

Započeo sam radom na Help Desku, a kasnije sam se uključio u administraciju i konsolidaciju IT sustava. Većinu stečenog znanja pri Visokom učilištu Algebra mogao sam direktno iskoristiti u praksi. Nedugo nakon završenog studija zaposlio sam se na jednom od najvećih kruzera na svijetu, tvrtke Norwegian Cruise Line, i to kao Assistant Systems Manager. Fakultet me je pripremio na (ne)prilike s kojima se sistemski inženjer susreće, a one se na moru ponešto razlikuju. Primjerice, pristup internetu se odvija preko satelita, koji još nisu dostigli svoj maksimum. Signal nije uvijek stabilan te se događaju prekidi u slučaju velikih oborina ili Sunčeve interferencije što utječe na slanje
digitalnih podataka, rad aplikacija… No uz dobre temelje s fakulteta lako sam svladao sve izazove.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.