Image for Vedran Mandić
Naslovnica

Vedran Mandić

Suosnivač i cto startupa mogy

Da je kod upisa studija poznavao potencijale IT industrije kojih je danas svjestan, Vedran ne bi dvojio niti sekunde oko upisa Visokog učilišta Algebra. Ovako svoje zasluge što je danas suosnivač i CTO uspješnog startupa Mogy, koji je proizašao iz hrvatske tvrtke Mobendo, pripisuje i svom ocu. On mu je, kaže, na vrijeme ukazao sve prednosti zanimanja inženjera računarstva. Vedran svoje znanje i karijeru trenutno gradi u ljubljanskom akceleratoru ABC, gdje njegov projekt Mogy, softver namijenjen osobnim trenerima kako bi što lakše i učinkovitije upravljali svojim klijentima i njihovim planovima vježbanja, osvaja investitore. A nedavno je na regionalnom natjecanju tehnoloških ideja Idea Knockout 2015. Mogy osvojio i visoko 2. mjesto.mobile_devices_mogy

 

Studij Visokog učilišta Algebra zapravo je prvi prepoznao moj otac. On je bio taj koji je uvidio pravi trenutak i potencijal koji bi za mene mogla imati IT industrija. Inicijalno sam se pripremao i želio upisati Arhitektonski fakultet u Zagrebu, no na sreću promijenio sam svoj izbor i upisao smjer programsko inženjerstvo. Iako se dotad nikad prije nisam susreo s programmeskim kodom ili programerskim razmišljanjem, a kamoli algoritmima, osjetio sam da je to nešto što bi moglo odgovarati mom mentalnom sklopu. Moja prva očekivanja od studija bila su da naučim programirati i pronađem zatim dobro plaćen posao. Da sam u trenutku kada sam krenuo studirati imao upola spoznaja o ovoj struci koliko danas imam, ne bih kao maturant dvojio niti sekunde. Kako sam poželio, tako je i bilo. Svoj prvi posao u struci kao programer sam dobio odmah po završetku treće godine prijediplomskog studija. Upravo je studij bio taj koji mi je pomogao da uspješno prođem svoj prvi veći intervju za posao. Trajao je 2 sata, a poslodavac me je podrobno ispitao o svim mojim tadašnja znanjima o web aplikacijama i programskom okviru MSFT .NET koja sam svladao na svom smjeru.

To mogu zahvaliti izuzetnoj stručnosti i otvorenosti predavača koju mi je Algebra pružila tijekom cijelog studija. Dobro isplaniran program nastave koji mi je uvijek bio unaprijed jasan mi je dozvolio da pomno planiram aktivnosti i učenje, te pripremu za ispite. Laboratorijske vježbe su bile izrazito interaktivne, a svaka zadaća prijeko potrebna i poučna. I ono vrlo bitno – stekao sam brojna poznanstava i pružile su mi se prilike koje su mi otvorile nove osobne i poslovne pobjede. Danas u vođenju startupa Mogy koristim sva tehnička i stručna znanja iz programskog smjera, no kako vrijeme ide, sve više shvaćam vrijednost soft-skillsa i ekonomskih znanja koja sam možda olako shvaćao tijekom studija. Sve više ulazim u upravljačke vode pa sve veću pažnju pridodajem organizacijskim vještinama, no nikad ne zaboravljam da su mi se vrata otvorila upravo zato jer sam studirao na najbolji način, baš stručne predmete koji su mi donijeli i prvi posao.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.