Naslovnica

Plasirali smo se u finale natjecanja Cisco NetRiders 2017.

Na ovogodišnjem Cisco NetRiders 2017., prestižnom natjecanju mladih stručnjaka za računalne mreže, trenutno bilježimo odlične rezultate! Svi naši prijavljeni natjecatelji tj. četvero polaznika programa obrazovanja na Otvorenom učilištu Algebra te jedan natjecatelj s Visokog učilišta Algebra plasirali su se u daljnji krug natjecanja. Natjecanje se sastoji od tri kruga tako da našima želimo puno sreće u posljednjem završnom krugu i vjerujemo u pobjedu!

Cisco NetRiders je prestižno natjecanje svjetskog kalibra za mlade stručnjake za računalne mreže na kojem studenti Visokog učilišta Algebra te polaznici Otvorenog učilišta Algebra posljednjih nekoliko godina nižu značajne uspjehe što dokazuje i prošlogodišnji plasman našeg studenta Antuna Nemanića koji je na europskoj razini osvojio 3. mjesto što je bio najbolji hrvatski plasman ikada.

Samo natjecanje Cisco NetRiders vrlo je zahtjevno i sastoji se od tri kruga. Prva dva su rješavanja pitanja i postavljenih zadataka, a najboljih 20 ulaze u finale. Finale je posebno interesantno jer uključuje, osim pitanja kao u prva dva kruga, videokonferencijski poziv sa tročlanim žirijem u kojem je potrebno održati prezentaciju o pristupu rješavanju zadatka koji svaki natjecatelj dobije 24 sata prije prezentacije.

U natjecanju sastavljenom od 3 kruga, u prvom krugu imali smo petero natjecatelja s Otvorenog učilišta Algebra i jednog natjecatelja s Visokog učilišta Algebra, od kojih su svi prošli u drugi krug natjecanja.

U drugom krugu već spomenutih petero natjecatelja trebali su odmjeriti snage sa tisućama ljudi iz cijelog svijeta točnije unutar svoje geografske regije. U regiji Europa/Rusija/CIS u drugom krugu natjecalo se 191 natjecatelj/ica pri čemu je Algebra zauzela fantastična mjesta:

2. mjesto: Marko Kovač
3. mjesto: Tomislav Trohar
47. mjesto: Domagoj Ružak
48. mjesto: Šime Lugović
55. mjesto: Mirjana Kelava

U velikom finalu koje će se održati u rujnu 2017. sudjelovat će po 20 najboljih iz svake regije svijeta pri čemu Hrvatska  koja spada u regiju Europa/Rusija/CIS može biti ponosna na dvojicu finalista: Marka Kovača te Tomislava Trohara. Njih dvojica uspjeli su izboriti ulazak u posljednji, treći krug natjecanja te će se u rujnu boriti za titulu najboljih na svijetu.

Top finalisti iz regije Europa/Rusija/CIS koji ulaze u veliko svjetsko finale (vidljivo najboljih 10 od ukupno 20 finalista):

Budući je Cisco NetRiders najveće globalno natjecanje iz ovog dijela Europe u organizaciji samog Cisco-a, izuzetno smo ponosni na trenutne ostvarene rezultate te ćemo bogato nagraditi sve naše uspješno rangirane natjecatelje. Bogate nagrade za sada su iznenađenje no vrlo brzo ćemo saznati o čemu je riječ.

“Ovi uspjesi na međunarodnim natjecanjima dokazuju da studenti tijekom studija na Visokom učilištu Algebra dobivaju široka znanja iz područja svih IT tehnologija – ne samo računalnih mreža već i iz područja svih operacijskih sustava – i da se s tim znanjima posve ravnopravno mogu nositi s drugim vrhunskim natjecateljima na ovakvim natjecanjima, ali i da im ta znanja pomažu da se po završetku studija brzo zaposle”, naglasio je dr.sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.