fbpx

Kampus

Kampus

Iskoristi 20% popusta


Art Room

Za kreativni dio nastave osigurana je suvremena crtaona Art Room, opremljena štafelajima i crtačkim priborom.

3D Production Room

3D Production Room mjesto je gdje kreativne ideje uz pomoć 3D printera dobivaju svoj oblik.

ON AIR Studio

Opremljenost studija podrazumijeva fotografsku i video opremu koju studenti koriste za nastavu i rad na svojim projektima.

A/V Production Studio

Profesionalni Audio i Video Studio te Podcast Room namijenjeni su za produkcijske i postprodukcijske projekte.

Innovation Lab Slavko Krajcar

Poseban Innovation Lab otvoren je studentima tijekom cijelog radnog vremena kao svojevrsni makerspace i prostor za Internet stvari i robotiku. Opremljen je, uz raznom VR opremom, robotima i IoT uređajima za Smart City Smart Home aplikacije.

Knjižnica

Studenti u novoj knjižnici mogu pronaći više od 18 500 knjiga kojima Algebra pokriva 120% potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata.

Podatkovni centar Nimbus

Jedna od zanimljivosti svakako je i vlastiti podatkovni centar Nimbus čiji je kum Zoran Vakula. Ovaj privatni oblak s brojnim fizičkim poslužiteljima, skladištima podataka, vatrozidovima i UPS-ovima omogućava pokretanje 4 000 virtualnih mašina za studente i polaznike edukacija.

Online kabineti

Opremljenost predavaonica omogućuje i online predavanja u četrnaest zasebnih online kabineta s dvosmjernom komunikacijom i svim potrebnim uvjetima za neometanu nastavu, predavanja i vježbe na daljinu.

Za dodatan poticaj i inspiraciju, predavaonice nose imena hrvatskih i svjetskih velikana, inovatora i znanstvenika kao što su Nikola Tesla, Faust Vrančić, Steve Jobs, Ruđer Bošković, Slavoljub Penkala, Galileo Galilei, Ivan Lupis, Ivan Picelj, Ada Lovelace, Ivan Vučetić, Marija Braut i nedavno preminuli profesor emeritus Slavko Krajcar, prvi rektor Sveučilišta Algebra.

Kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu 1 200 povezanih uređaja istovremeno, a nova mrežna oprema omogućuje strelovitu brzinu od 10 Gbps. Algebrin podatkovni centar raspolaže s 1,62 THz CPU snage, 5 TB memorije i oko 40 TB diskovnog prostora, a čini ga 80 fizičkih poslužitelja. U sklopu poslužiteljske infrastrukture instalirano je i superračunalo Boston Super Server SMC 1029GQ-TRT, a server soba je opremljena UPS-om od 60 kVA.

Zgrada kampusa opremljena je agregatom koji se pali u slučaju nestanka struje i osigurava neprekinuti rad kritične infrastrukture, poslovnih i studentskih informacijskih sustava te održavanje nastave i pohranu podataka. Algebrin kampus je izgrađen u A+ energetskom razredu, a u sve nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata.

Podijeli: Facebook Twitter