Image for Kiara Sabati dobitnica RBA stipendije „Luka Mak“
Naslovnica

Kiara Sabati dobitnica RBA stipendije „Luka Mak“

Dobitnica druge stipendije Luka Mak koju dodjeljuje RBA dolazi iz Varaždina.

Stipendija od gotovo 100.000 kuna će u potpunosti pokriti troškove prijediplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra

Stipendija Luka Mak koju Raiffeisen bank Austria dodjeljuje drugu godinu za redom, iduće će tri godine Kiari Sabati iz Varaždina financirati prijediplomski studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Nakon brojnih prijava uslijed velikog interesa, stručni žiri RBA i Algebre odlučio je kako će stipendija Luka Mak najbolje biti iskorištena za potporu visokog obrazovanja mlade Varaždinke.

Kiara je završila Gospodarsku školu u Varaždinu s odličnim uspjehom, a za studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra odlučila se na poticaj svoje majke. Dugi niz godina trenirala je rukomet, a za sebe govori kako se uvijek trudi biti nasmijana jer vjeruje da ne postoji situacija koju iskren osmijeh neće učiniti ljepšom i lakšom.

„Ova stipendija puno će mi pomoći jer osim troškova fakulteta imam i troškove smještaja koje trebam financirati. Sretna sam što sam dobila priliku učiti i raditi nešto što stvarno volim, u što ću svakako ugraditi i vrijednosti poput timskog rada koje sam naučila kroz godine igranja rukometa“, rekla je Kiara Sabati, ovogodišnja dobitnica stipendije Luka Mak.

„Nakon što smo pročitali Kiarinu prijavu i uzeli u obzir sve njezine uspjehe i vrijednosti koje je pokazala tijekom prijavnog procesa i razgovora, znali smo da upravo ona utjelovljuje ključne vrijednosti stipendije Luka Mak. Mlada osoba željna znanja, prilike za razvoj i učenje, ambiciozna i draga, s vrijednostima koje zaista vrijedi prenositi dalje. Luka je bio izniman pojedinac te smo ponosni da će u njegovo ime još jedan mladi stručnjak u nastajanju moći započeti svoj akademski i karijerni put. Ova stipendija je poticaj i svim drugim budućim studentima da se prijave, uče, razvijaju se i napreduju“, izjavio je Ivan Tolić, direktor korporativnih komunikacija i održivog razvoja RBA.

Dodjelu stipendije Luka Mak komentirao je i Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, koji je istaknuo da je već iz Kiarine prijave bilo je jasno vidljivo da su njezini interesi i budući planovi usmjereni ne samo na nišu digitalnog marketinga i tehnologija, već i na cjelokupnu zajednicu. „Takve kvalitete treba poticati, a kako i mi na Visokom učilištu Algebra dijelimo iste vrijednosti te su nam jednako važni i naši studenti, nastavnici, zaposlenici te svi ostali uključeni u Algebrinu priču, na prvu smo se prepoznali. Kada se tome pribroje svi drugi uspjesi i rezultati iz prijavnog procesa, Kiara je definitivno bila najbolji izbor za ovu jedinstvenu stipendiju. Veseli nas što ćemo i u idućoj akademskoj godini još jednoj talentiranoj mladoj osobi omogućiti ulazak u akademski i profesionalni razvoj u području digitalnog marketinga“, naglasio je dekan Balković.

Podsjetimo, ovo je druga godina zaredom u kojoj RBA dodjeljuje stipendiju od gotovo 100.000 HRK za prijediplomski studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra, najkvalitetnijem stručnom studiju u Hrvatskoj. Stipendija nosi ime po Luki Maku, prerano preminulom mladom stručnjaku RBA iz niše digitalnih kanala, platformi i digitalnog marketinga, a pokrenuli su je njegovi kolege zbog dobrote, pozitive i inspiracije koju je Luka donosio u svakodnevnom radu. Luka Mak bio je inovator i profesionalac, ali prije svega dobar čovjek čija je pozitivna energija i stalna želja za učenjem i dijeljenjem znanja sadržana kao temelj ove stipendije.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.