Image for Konferencija o internacionalizaciji obrazovanja
Naslovnica

Konferencija o internacionalizaciji obrazovanja

Zagreb je od 20. - 22. siječnja bio domaćin delegacije desetak sveučilišta iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država s ciljem uspostave suradnje sa hrvatskim visokim učilištima.

Ovaj događaj zajednički su organizirale konzultantska kuća iz UK (Cormack Consultancy Group) i HUP, udruga poslodavaca u obrazovanju, a bio je otvoren za sve zainteresirane predstavnike visokoškolskih ustanova iz Hrvatske.

Cilj događanja među ostalim bio je i razvijanje partnerstva između britanskih, američkih i hrvatskih visokih učilišta koja su zainteresirana za razvoj združenih studija, zajedničko istraživanje te mobilnost studenata i osoblja.

Konferenciju je otvorio Charles Cormack iz Cormack Consultancy Group, a uvodni govor održala je zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje dr.sc. Vesna Dodiković Jurković, koja je naglasila važnost internacionalizacije našeg visokog obrazovanja.

Predsjednik HUP UPO doc.dr.sc. Mislav Balković predstavio je sustav visokog obrazovanja i inicijative internacionalizacije u koje je Republika Hrvatska tek nedavno počela značajnije ulagati.

Na konferenciji se predstavilo nekoliko međunarodnih institucija: St John's University i St Francis College iz SAD-a, zatim Glasgow Caledonian University, University of Wolverhampton, Goldsmiths, University of London, The University of London Institute in Paris, Wrecsam Glyndwr University te Really English iz Velike Britanije.

Konferenciji je nazočilo i 60-ak predstavnika visokog obrazovanja iz 20-ak hrvatskih institucija, a ukratko su se prezentirali predstavnici javnih i privatnih institucija kao što su: Sveučilište u Zagrebu; FER, Ekonomski fakultet, Sveučilište u Rijeci; FERIT, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku; Veleučilište Velika Gorica; RIT Croatia; ZŠEM te Sveučilište u Mostaru.

Drugi dan susreta, 22.siječnja, bio je predviđen za umrežavanje i sastanke s obrazovnim instancijama iz Velike Britanije i SAD-a s predstavnicima hrvatskih institucija.

Ovo je bila druga HUP-ova konferencija na temu internacionalizacije obrazovanja, nakon što je organiziran posjet velike delegacije iz Indonezije u svibnju 2018. godine kada su hrvatske institucije imale priliku ostvariti bilateralnu suradnju s 40-ak obrazovnih institucija iz Indonezije.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.