Image for Maturanti iz gimnazije Rizah Odžečkić u posjeti Visokom učilištu Algebra
Naslovnica

Maturanti iz gimnazije Rizah Odžečkić u posjeti Visokom učilištu Algebra

Prošli tjedan, ugostili smo maturante, ravnatelja i profesore gimnazije „Rizah Odžečkić“ iz Bosne i Hercegovine.

Odazvali smo se inicijativi ravnatelja, gospodina Alena Skejića koji nam je u posjet došao sa svojih 45 maturanata i tri profesora, s ciljem upoznavanja s programima i radom našeg visokog učilišta.

Našim je gostima dobrodošlicu poželio dekan, dr.sc. Mislav Balković te poželio maturantima da svoju budućnost grade sa srcem i radeći ono što vole i što ih ispunjava, a da su uspjeh i materijalna dobit tek posljedica takvog pristupa.
Uz prezentaciju i predavanje o novim tehnologijama i poslovima koji nas čekaju u budućnosti koje je predstavio voditelj prijavnog ureda Alegbre, Milan Dukić, oduševljene je učenike pozdravio i najpopularniji profesor matematike, Toni Milun.
Prema osmjesima koje nisu skidali s lica, možemo sa sigurnošću reći kako je naš matematičar dobro poznat i maturantima Bosne i Hercegovine.
Uz brojne predavaonice i učionice obišli smo i Multifunkcionalni laboratorij, u kojem nas je dočekao voditelj studija multimedijskog računarstva, Predrag Šuka. Predstavio nam je mogućnosti tog računalima vrhunski opremljenog prostora, , audio/video te opremom za virtualnu stvarnost i robotiku, 3D printerom i slično. Učenici su pokazali zavidno poznavanje novih tehnologija i uživali smo u odgovaranju na njihova pitanja i komentare.
Posjetili smo i internu knjižnicu s više od tisuću naslova aktualnih knjiga iz područja računarstva, informatike, digitalnog marketinga i poslovanja te računalima koja su na raspolaganju studentima.

Kao nastavak Tour de Algebra, zajedno smo otkrivali je li „Zvijer“ u Algebri mit ili stvarnost.
Odgovor na ovo pitanje ponudio nam je voditelj studija sistemskog inženjerstva Silvio Papić, koji je učenike upoznao sa „Zvijeri“- privatnim Cloud sustavom Visokog učilišta Algebra s brojnim fizičkim poslužiteljima, skladištima podataka, vatrozidovima, UPS-ovima i slično, putem kojeg Algebrini studenti mogu koristiti složena i visokokvalitetna virtualna okruženja u učionicama, ali i kod kuće. Također, upoznali su se sa izgledom CISCO učionice i inovativnim polaganjem studentskih ispita iz kolegija računalnih mreža.

Svojim smo gostima srdačno zahvalili na posjeti uz simbolične poklone i poželjeli sretan povratak kući. Naravno, svakome su vrata otvorena i za sve buduće i slične susrete!

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.