Image for Na ljetnom upisnom roku 7 posto više studenata nego lani!
Naslovnica

Na ljetnom upisnom roku 7 posto više studenata nego lani!

Unatoč izazovnoj školskoj godini, ljetni upisni rok na Algebri završio s povijesno najvećim brojem upisanih brucoša

Na ljetnom roku na Algebrine preddiplomske stručne studije upisano je 7 posto više studenata nego prošle godine te je dostignuta brojka od gotovo 300 brucoša. Izuzetan je interes i za sveučilišnim studijem računarstva koji će Algebra, u sklopu mentorskog programa s FER-om, od ove godine provoditi na engleskom jeziku, s ciljem daljnje internacionalizacije obiju institucija.

Unatoč predviđanjima koja su se mogla čuti prije nekoliko mjeseci, s početkom epidemije, kako će privatne visokoškolske institucije ove godine ostvariti osjetno manji broj upisanih studenata na preddiplomske stručne studije, Algebra je na ljetnom upisnom roku u srpnju upisala više brucoša no ikad. Gotovo 300 budućih studenata upisalo je tijekom srpnja i kolovoza preddiplomske stručne studije, a interes je bio ponajveći za programsko inženjerstvo, digitalni marketing, 3D i digitalni dizajn te multimedijsko računarstvo. Ovaj rezultat predstavlja porast od 7 posto u odnosu na upise u prošlu akademsku godinu.

Podatak je posebno indikativan u kontekstu dosadašnjih upisa budući da Algebra već godinama upisuje između 75 i 80 posto svojih budućih studenata na ljetnom roku, što predstavlja svojevrstan izuzetak u svijetu privatnih institucija, jer je poznato da se na ljetnom roku upisuju ponajbolji učenici. Za jesenski rok je preostalo prosječno 25 mjesta po svakom od preddiplomskih stručnih studija za koju su prijave u tijeku.

Iz Algebre objavljuju i kako je na novom sveučilišnom studiju računarstva, koji se provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, već popunjeno gotovo dvije trećine kvote. Ovaj sveučilišni studij počinje se provoditi ove jeseni, u sklopu mentorskog programa s FER-om nakon kojega će završiti akreditacijski postupak osnivanja Sveučilišta Algebra. Sveučilišni studij računarstva Algebra provodi prema FER3 programu, kombinacijom svojih i FER-ovih nastavnika, na engleskom jeziku, s neskrivenim ambicijama da na taj način privuče i veći broj stranih studenata na studij u Hrvatsku.

„Rast broja upisanih studenata i u ovakvoj godini koja je mnogima puna izazova pokazuje kako je usmjerenje prema digitalnim tehnologijama sigurna životna odluka. Fokusiranost na digitalna područja, uključujući računarstvo, multimediju, digitalni marketing i dizajn, Visokom učilištu Algebra omogućava stabilan rast. I hrvatske i inozemne tvrtke u IT i kreativnom sektoru relativno su bezbolno preživjele vrijeme lockdowna ranije ove godine te, štoviše, ne najavljuju smanjenje svojih potreba u pogledu traženja i zapošljavanja novih stručnjaka. Broj upisanih studenata na srpanjskom roku lako je stoga protumačiti kao mudru odluku studenata da se usmjere prema ovim područjima, a vrlo je ugodno iznenađenje i interes za sveučilišni studij računarstva čije smo pokretanje, u sklopu sveučilišnog mentorskog programa s FER-om, tek nedavno najavili“, naglasio je dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Algebra također nastavlja sa širenjem svoje znanstveno-istraživačke djelatnosti te najavljuju prvi Horizon2020 projekt na kojem sudjeluju, „InnORBIT“ čiji je fokus akceleracija i poticanje komercijalizacije svemirskih tehnologija, odnosno tehnologija koje su nusprodukt istraživanja svemira. Od zanimljivih projekata ističe se i IRI2 projekt „PowerGrid“ iz područja industrijske automatizacije i robotizacije, u suradnji s tvrtkom PROEL te niz Interreg i Erasmus+ projekata koji se kreću provoditi od nove akademske godine.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.