Naslovnica

U Vinkovcima po prvi put dostupna edukacija za Voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova

Jedan od najvažnijih i najtraženijih programa obrazovanja Otvorenog učilišta Algebra uskoro će se moći pohađati i u Vinkovcima. Riječ je o edukaciji za Voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Prva edukacija krenut će 24. studenog, a moći će se upisati po 40% manjoj cijeni. O programu obrazovanja i EU fondovima, svi zainteresirani će dobiti više informacija na besplatnom Info danu koji će se održati 8. 11. u prostorijama Otvorenog učilišta Algebra u Vinkovcima, na adresi Gajeva 18, od 10:00 do 13:00 sati.
[lajk]
dreamstime_xxl_15407465

Program obrazovanja za Voditelje EU projekata koji vode najuspješniji hrvatski konzultanti, u Algebri je do sada pohađalo više stotina polaznika diljem Hrvatske. Stečenim znanjem osigurali su vlastitim projektima milijunska bespovratna sredstva iz EU fondova ili se zaposlili u konzultantskim tvrtkama, organizacijama, udrugama gdje rade na izradi i provedbi projekata.

Ono što Algebru razlikuje od drugih obrazovnih centara iz područja EU fondova je njezino iskustvo. Do danas je više od 25 projekata pripremljenih u Algebri bilo odobreno za financiranje kako iz nacionalnih fondova Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva gospodarstva... tako i iz fondova Svjetske banke i različitih europskih programa. Njezino iskustvo u pripremi i provedbi projekata, Algebra je ugradila i u svoj obrazovni program, materijale i predavanje.

U razdoblju od 2014. do 2020. Hrvatskoj je iz EU fondova na raspolaganju ukupno 10,423 milijardi eura, od čega je za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva i otvaranja radnih mjesta namijenjeno čak 8,397 milijardi eura. Također, Hrvatskoj je iz fondova namijenjeno i 2,026 milijardi eura za poljoprivredu i ruralni razvoj, za inicijativu za zapošljavanje mladih u iduće dvije godine 66,177 milijuna eura te 456,147 milijuna eura za aktivnosti povezivanja Europe. Velik dio ovih sredstava dijeli se korisnicima na lokalnoj razini putem natječaja za bespovratna sredstva.

Iz tih razloga, program obrazovanja koji Otvoreno učilište Algebra pokreće u studenom u Vinkovcima od velike je važnosti za razvitak ovog područja, koje će uz nove Voditelje EU projekata lakše prepoznati i iskoristiti prilike za financiranjem vrijednih projekata. Kao pojedinci ti isti Voditelji EU projekata na tržištu rada bit će dio još uvijek nedovoljnog broja onih koji znaju povući bespovratna sredstva iz EU fondova.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.