Image for Održan drugi po redu Hack it! hackathon, a pobjedu su odnijele interaktivne bajke!
Naslovnica

Održan drugi po redu Hack it! hackathon, a pobjedu su odnijele interaktivne bajke!

Održan je drugi po redu Hack it! hackathon Hrvatskog Telekoma, a mi smo bili jedni od ponosnih sponzora! Nakon 125 pristiglih prijava iz cijele regije, odabrano je 11 najboljih timova koji su se borili da u 24 sata ponude najbolje i najcjelovitije rješenje za komunikaciju budućnosti.

Ambiciozni timovi sastali su se u subotu u podne, a natjecanje je završilo u nedjelju u ranim popodnevnim satima. Kroz cijelu noć timovi su radili na svojim rješenjima koje su trebali predstaviti stručnom žiriju. Na raspolaganju su im bile i najmodernije tehnologije, poput virtualne i proširene stvarnosti.

Pobjednički tim Tartle podigao je komunikaciju na novu razinu sa interaktivnim bajkama namijenjenim mlađim uzrastima. Uz pomoć proširene stvarnosti aplikacija „sluša“ dijete i ovisno o ključnim riječima u okolini, stvara virtualne predmete i likove. Prema riječima jedne od autorica, aplikacija vrši interakciju s djetetom i pomaže mu ispričati personaliziranu bajku. Tročlanom timu uručena je glavna nagrada od 30.000 kuna s ciljem daljnjeg razvoja proizvoda u komercijalne svrhe.

Nagrađena su ukupno tri tima: prvo mjesto je zaslužilo glavnu nagradu od 30.000 kuna, drugi najbolji tim dobio je nagradu od 15.000 kn, a treći nagradu od 7.500 kuna.

I ove je godine vladala odlična atmosfera, a nadamo se da će sljedeće godine ovo natjecanje privući još veći broj zainteresiranih. Čestitke svima na sudjelovanju i odličnim rješenjima!

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.