Naslovnica

Put i smještaj

Put do Dublina

Zagreb je od Dublina udaljen 2258 kilometara. Iako su ovi gradovi povezani letovima aviokompanija Croatia Airlines i Lufthansa, mnogima je zbog direktnih letova i jeftinijih karata prihvatljivija opcija leta niskotarifnim aviokompanijama koje povezuju Hrvatsku i Irsku.

Među najpovoljniji kartama koje povezuju Hrvatsku i Dublin su one aviokompanije Ryanair. Aviokarte Ryanaira iz Zadra za Dublin u jednom smjeru moguće je pronaći već od 24€, odnosno povratna karte se mogu kupiti već od 48€.
Isto tako, s irskim nacionalnim zrakoplovnim prijevoznikom Aer Lingus moguće je putovati direktno za Dublin iz Pule i Dubrovnika. Cijene karata u jednom smjeru kreću se od 80 eura, a Aer Lingus na svojim internetskim stranicama često provodi i akcije s velikim popustima.

Smještaj u Dublinu

Studenti imaju mogućnost samostalno osigurati smještaj za vrijeme studija u Dublinu, a u okviru sporazuma o strateškoj suradnji s Visokim učilištem Algebra dostupan im je i organizirani smještaj unutar kampusa Griffith College Dublin u kojem je dostupno 165 modernih jednokrevetnih i dvokrevetnih apartmana koji mogu primiti sveukupno 600 studenata. Saznajte sve o smještaju na kampusu.
Cijena smještaja u kampusu ovisi o vrsti smještaja (jednokrevetne ili dvokrevetne sobe) te načinu plaćanja.

Od privremenih smještaja u Dublinu se nude brojne opcija – hotel, hostel, Bed&Breakfast smještaj, privatni stanovi i apartmani, sobe. U slučaju dužeg boravka jedna od popularnih opcija je tzv. house sharing. Riječ je o iznajmljivanju sobe u stanovima i kućama u kojima boravi nekoliko osoba. Isto tako moguće je ostvariti pravo i na smještaj u studentskim domovima.

Prosječan mjesečni najam stana u Dublinu krajem 2014. godine iznosio je 1,166 eura, no taj iznos značajno je manji ukoliko se stan ili kuća nalazi izvan središta grada (kuće u prosjeku 667 eura, stanovi 612 eura). Smještaj u Dublinu je moguć i u studentskim domovima (od 125 eura tjedno).

Brojne agencije imaju već ponuđene opcije traženja i dijeljenja smještaja za studente.

U Irskoj je moguće kao student iz inozemstva ostvariti i pravo na brojne stipendije i školarine. Neke od ponuđenih pronaći ćete na stranici Education in Ireland. Dodatan džeparaca moguće je zaraditi studentskim poslovima. Satnica studentskog rada u Dublinu iznosi najmanje sedam, a najveća 15 eura.

Prehrana

Prehranu u Dublinu moguće je organizirati samostalno ili pak koristiti studentski restoran Arthur’s Restaurant & Bar Griffith College Dublin koji nudi različite vrste paketa prehrane (Meal plans).

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.