Image for U manje od mjesec dana 866 prijava za MIT Bootcamps Croatia 2020
Naslovnica

U manje od mjesec dana 866 prijava za MIT Bootcamps Croatia 2020

Zagreb, 13. prosinca 2019. – Kako je do prvog europskog MIT-evog bootcampa o upravljanju inovacijama i poduzetništvu ostalo manje od šest mjeseci, Zagreb su ovih dana posjetile predstavnice Massachusetts Institute of Technology – MIT Open Learninga, te otkrile kako je u svega mjesec dana zaprimljeno već 866 prijava za svibanjsku edukaciju u Zagrebu. Pomoćnica direktora MIT Open Learninga Vimala Palaniswamy i voditeljica strateških partnerstava za MIT Bootcamps Anine Myrhagen Ward upoznale su se sa Zagrebom i kampusom Algebre na kojem će se održavati veći dio aktivnosti vezanih uz bootcamp, te su iskazale veliko zadovoljstvo dosadašnjim pripremama.

Prijave za MIT Bootcamps 2020 otvorene su svega mjesec dana, a do sada već imamo preko 850 prijavljenih za 120 mjesta, a 88 prijavljenih već je završilo striktan selekcijski postupak u tri koraka te čeka finalnu odluku o odabiru. Postupak prijava je otvoren do 15. veljače, a očekujemo oko 2.300 prijavljenih. Odabrani će dobiti priliku učiti od nekih od najboljih MIT-evih mentora, nastavnika i alumnija, danas uspješnih poduzetnika, među kojima je i Sanjay Sarma, potpredsjednik MIT-a“, izjavila je Vimala Palaniswamy, pomoćnica direktora MIT Open Learninga, funkcionalne sastavnice MIT-a.

Detaljan uvid u to kako šest dana bootcampa stvarno izgleda i što sve čeka sudionike okupljenima je dala Anine Myrhagen Ward, voditeljica strateških partnerstava za MIT Bootcamps, koja je naglasila: „MIT Bootcamp samo je jedan oblik edukacije koju provodimo u MIT Open Learningu, a koja za cilj ima sagledati obrazovanje s različitih razina te na temelju toga raditi na optimizaciji učenja i optimizaciji tehnologije u službi obrazovanja. MIT Open Learning je na ovim prostorima možda najpoznatiji po svojim otvorenim platformama za učenje na daljinu kao što je MITx“ te je onima koji razmišljaju o prijavi poručila kako je najveći rizik ne prijaviti se.

Osim 120 najboljih koji prođu strogi selekcijski postupak, u bootcampu će sudjelovati i 20 domaćih stručnjaka s Algebre i FER-a te odabranih domaćih institucija, koji će interaktivno učiti o upravljanju inovacijama i poduzetništvu te pokretanju poslovanja u iznimno dinamičnom svijetu digitalne ekonomije. Naučeno će iskoristiti kako bi pomogli transformaciju hrvatskog gospodarstva iz sadašnjeg u ono utemeljeno na inovacijama i znanju.

Organizacija MIT-evog bootcampa, koji će se održati u prostorijama Algebra LAB-a, velika je prilika prilika za sve nas, naše partnere i sponzore, koji ćemo sudjelovati u organizaciji da dodatno razmijenimo iskustva o tome kako se radi i uči u drugim državama, od kojih svaka ima neku posebnost kojom se može istaknuti, ali je treba poticati. MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp Croatia 2020 je samo prva u nizu suradnji između Algebre i vodećeg tehnološkog sveučilišta u svijetu te se veselimo budućoj razmjeni znanja kroz komercijalne i studentske projekte te zajedničke timove, a što ćemo intenzivirati radom na organizaciji bootcampa“, izjavio je Leo Mršić, voditelj Algebra LAB-a.

O uspješnosti MIT-evih bootcampova govori i podatak da je dosadašnjih 1.300 polaznika iz više od 100 zemalja zajedno pokrenulo više od 100 kompanija te su prikupili više od 70 milijuna američkih dolara. Petorica od njih dospjela su na listu Forbesovih „30 ispod 30“, šestero polaznika primljeno je na MIT, a start-up jednog od njih uvršten je u top 50 najinovativnijih tvrtki za 2017. godinu. Najmlađi polaznik imao je 18 godina, dok je najstariji imao 77, što potvrđuje posebnost ovakvog oblika edukacije.

Putem video-linka okupljenima se obratio i direktor MIT Bootcampsa Erdin Beshimov koji je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Algebrom, FER-om, Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te je naglasio kako i MIT i Algebra prate isti trend, a to je globalizacija obrazovanja.

Prijave za sudjelovanje na bootcampu otvorene su do 15. veljače 2020, a više informacija dostupno je na poveznici: https://bootcamp.mit.edu/croatia2020/

Osim toga, otvorena je i mogućnost iskaza interesa tvrtkama i organizacijama zainteresiranim za partnersko i pokroviteljsko uključenje u projekt MIT Bootcamp Croatia 2020 te se svi zainteresirani pozivaju da se za prezentaciju partnerskih mogućnosti obrate putem linka https://algebra.hr/lab/kontakt/ ili adrese lab@algebra.hr.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.