Image for Erasmus+ staff testimonial Klara Volarić
Naslovnica

Erasmus+ staff testimonial Klara Volarić

Klara Volarić, Koordinatorica u Uredu za međunarodnu suradnju Visokog Učilišta Algebra, zadužena za programe Međunarodnih škola i ostale kratke programe, sudjelovala je u programu Erasmus+ za osoblje u svrhu stručnog usavršavanja i razvoja kompetencija. U sklopu mobilnosti posjetila je kampus partnerskog visokog učilišta EPITECH u Parizu. Konstruktivna komunikacija s partnerskim institucijama od strateške je važnosti za uspješan razvoj i internacionalizaciju Visokog učilišta Algebra.

Algebra je u partnerstvu s EPITECH-om razvila združeni studij u području Računarstva – Internet stvari i Umjetna inteligencija te je Klara, uz podršku kolegica Jule Obeso i Oriane Reynaud iz EPITECH-ovog međunarodnog tima imala priliku prezentirati mogućnosti upisa u studijski program združenog studija francuskim studentima, kao i mogućnosti ostvarivanja mobilnost na Algebri u sklopu Erasmus+ programa, kratke study abroad programe te module Algebrine međunarodne zimske i ljetne škole.

Cilj Klarine mobilnosti kao koordinatorice u Uredu za međunarodnu suradnju bio je podići svijest o Visokom učilištu Algebra kao atraktivnoj study abroad destinaciji, pospješiti daljnji razvoj postojećih partnerstva te produbiti proces internacionalizacije na Algebri, kao i vlastitim primjerom motivirati kolege da i sami iskoriste mogućnosti koje se pružaju i putem Erasmus+ programa budu dio europske priče.

„Imala sam priliku kao studentica ostvariti mobilnost u sklopu Erasmus+ programa na jednom pariškom sveučilištu i to iskustvo je ostavilo trajni dojam na mene te zacrtalo put profesionalnom razvoju u području međunarodnih odnosa i internacionalizacije. Kada mi se ukazala prilika da se ponovno prijavim i steknem uvid u drugu stranu Erasmus+ novčića, znala sam da je razmjena iskustava i dobrih praksi s kolegama na partnerskoj instituciji od neprocjenjive važnost za unaprjeđenje postojećih znanja i uspješno ostvarivanje profesionalnih ciljeva. Šetnje obalama Seine i doživljaj zalaska sunca u sjeni Louvrea također nisu bili naodmet.“

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.