Image for Sjednice
Naslovnica

Sjednice

Krajem lipnja 2009 godine održana je osnivačka sjednica Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra na kojoj je usvojen Poslovnik o radu Vijeća i izabran je predsjednik vijeća te su je održana rasprava o radu škole te pripremama njenog daljnjeg razvoja.

Sastav prvog saziva Vijeća činili su: prof.dr.sc. Mario Kovač (redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva), Krešo Perica (glavni direktor IBM Hrvatska), Igor Dropulić (direktor SAP Hrvatska), dr.sc. Zoran Šimunić (direktor informatike PBZ), Hrvoje Sagrak (predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca u ICT-u), Sven Marušić (direktor informatike T-Hrvatske Telekomunikacije), Ivan Žugaj (direktor razvoja APIS-IT), Ratko Mutavdžić (voditelj razvojne i platformske grupe u Microsoft Hrvatska), Zvonimir Oreč (komercijalni direktor Siemens SIS) i Igor Meleš (direktor Cisco Hrvatska).

Za predsjednika Gospodarskog vijeća predložen je i jednoglasno izabran prof.dr.sc. Mario Kovač, kao istaknuti pripadnik akademske IT zajednice koji je kroz mnoge projekte vrlo aktivno uključen i u suradnju s gospodarstvom.

Već nakon nekoliko sjednica, koje se u pravilu održavaju dva puta godišnje, definirano je da će se na godišnjoj bazi provoditi i istraživanje o potrebama hrvatskih IT poslodavaca za stručnim kadrom, kako bi se lakše pratilo tržište rada i u direktnoj sprezi vršile korekcije na izvedbenom programu škole. Ova istraživanja Sveučilište periodično provodi od tada te o njihovim rezultatima obavještava javnost kao i članove vijeća.

U 2015. godini je radi pokretanja studija u području digitalnog marketinga vijeće dodatno prošireno kako bi njegovi predstavnici kvalitetno mogli dati podršku razvoju Visokog učilišta i njegovih programa. Aktualni popis članova Gospodarskog vijeća dostupan je unutar ovog izbornika. Na sjednici održanoj u lipnju 2015. godine je odlučeno kako će zapisnici sa sjednica biti javno objavljeni o okviru ove stranice.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.