Image for Prijave za ACAP stipendiju otvorene do 25.9.2023.!
Naslovnica

Prijave za ACAP stipendiju otvorene do 25.9.2023.!

ACAP stipendija za tri izvrsna studenta slabijeg imovinskog statusa

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) međunarodna je mreža koju čini 2.000 stručnjaka iz poslovne i akademske zajednice. Od 2014. ACAP nastoji povezati i potaknuti hrvatsko-američke profesionalce iz Sjedinjenih Američkih Država i svijeta na području razmjene ideja i suradnje na raznim inicijativama, čuvajući pritom kulturnu baštinu i posebnosti obje zemlje.

ACAP je neovisna, neprofitna, apolitična i nereligijska udruga koja je aktivna u pružanju mogućnosti za profesionalni razvoj, obrazovanje mladih, kulturnu razmjenu, kao i u promicanju gospodarskih i poslovnih interesa te dobrotvornom radu.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) u akademskoj godini 2023./2024. donijela je odluku o stipendiranju tri Algebrina studenta slabijeg imovinskog statusa u iznosu od 1.000 USD  na prvoj godini studija prijediplomske razine.

Vrednovanje prijava za stipendiju uključuje obvezne kriterije:

  • ocjene iz srednje škole koje moraju u ukupnom prosjeku biti najmanje 4.2
  • položen ispit iz engleskog jezika razine A na Državnoj maturi s ocjenom 4 ili 5
  • socijalno-ekonomski status kandidata

kao i kriterije koji će biti dodatno vrednovani:

  • esej na temu Croatian-American Relations: A Journey of Friendship na engleskom jeziku
  • ukupan rezultat na ispitima državne mature
  • rezultati na natjecanjima iz područja engleskog jezika, ekonomije, umjetnosti i računarstva
  • sudjelovanje na relevantnim projektima
  • pismo preporuke

Zamolbu za dodjelu stipendije pošaljite na stipendija@algebra.hr najkasnije do 25. rujna 2023.

Odabrani kandidati imat će priliku usko surađivati na projektima i aktivnostima ACAP-a i Algebre s ciljem ostvarenje kvalitetnije suradnje obiju zemalja te otvaranja novih inicijativa usmjerenih na jačanje hrvatsko-američkih odnosa i zajedničkih interesa.

Više o samoj stipendiji kao i samu zamolbu za stipendiju možete pronaći na linku: https://www.algebra.hr/visoko-uciliste/upisi/financiranje-i-pogodnosti/stipendije/. Sretno!

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.