Image for Još jedno gostujuće predavanje
Naslovnica

Još jedno gostujuće predavanje

Mi na Visokom učilištu Algebra jako volimo gostujuća predavanja i goste predavače!

3. svibnja studenti 3. godine Stručnog prijediplomskog studija primijenjenog računarstva u okviru kolegija “Implementacija lokalnih bežičnih računalnih mreža” poslušali su tako gostujuće predavanje na temu praktičnih iskustava primjene bežičnih računalnih mreža. Gosti predavači bili su Danijel Šurina i Luka Babajko iz tvrtke Infinigate osnovane 1996. godine i izrasle u internacionalnu kompaniju s oko 1250 zaposlenika u 30 zemalja i s godišnjim prihodom većim od dvije milijarde američkih dolara.

Danijel Šurina u uvodnom je dijelu predavanja naglasio važnost praktičnog rada na studiju i vrijednost industrijskih certifikata koje studenti Algebre stječu za vrijeme studija. Industrijski certifikati nisu bitni samo studentima, već i tvrtkama koje certifikatima svojih zaposlenika dokazuju partnerski status s proizvođačima IKT tehnologija. Danijel je naglasio i važnost cjeloživotnog učenja i ulaganja u vlastiti razvoj, još jednu od vrijednosti koje su i nama na Algebri izuzetno bitne.

Naši su se studenti na ovom predavanju pobliže upoznali s vrlo poučnom studijom slučaja/case study jedne od najvećih implementacija bežične računalne mreže u svijetu. Ovaj je projekt trajao 3 godine i razvijao se na više od 900 lokacija za Academic and Research Network of Slovenia (ARNES). Tijekom projekta na svim je lokacijama implementirana bežična računalna mreža s više od 22 tisuće bežičnih pristupnih točaka kojima upravlja više od 20 virtualnih kontrolera upravljačkog sustava Fortinet.

Danijel Šurina istaknuo je sigurnost, jednostavnost i inteligentno upravljanje bežičnim računalnim mrežama kao bitne elemente ovakvih projekata, ali i IKT sustava općenito. Dodao je kako su bežične računalne mreže danas toliko napredne da podržavaju praktički sve ključne funkcionalnosti žične infrastrukture. No, imaju i mnogo dodatnih specifičnih mehanizama kao što su Location tracking, Rogue AP detection, a baš te karakteristike danas su sve popularnije u primjeni bežičnih računalnih mreža.

Sudeći prema pitanjima i angažmanu naših studenata, bilo je ovo jedno vrlo zanimljivo i korisno predavanje. Slična slijede već uskoro!

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.