Centar karijera

Vremena u kojima je visokoškolska ustanova bila zainteresirana uglavnom samo za provođenje nastave i u kojima je uprave fakulteta uglavnom zanimalo kako postojeće nastavnike rasporediti na postojeće kolegije davno su iza nas.

Moderne obrazovne ustanove u državama koje su pozicionirane pri vrhu svjetske ljestvice konkurentnosti osiguravaju slojevitu funkcionalnu poveznicu studenata i njihovih karijera, obrazovanja, gospodarstva i dugoročne nacionalne razvojne strategije. Ovakvo je strateško opredjeljenje u srži modela poslovanja Visokog učilišta Algebra.

O Centru

Izgradnja karijere svakog našeg studenta ili alumnija osigurana je kroz Centar karijera koji je osnovna točka kontakta studenata, visokog učilišta i poslodavaca. Centar karijera je na raspolaganju već od trenutka razmišljanja o studiju pa i nakon završetka studija kao glavna točka informiranja. Za vrijeme studiranja na Visokom učilištu Algebra, Centar karijera ima savjetodavnu ulogu iz svih područja potrebnih studentima: pomoć i podrška pri učenju, stručna psihološka pomoć, organiziranje dopunske i dodatne nastave, planiranje i realizacija stručnih praksi, karijerna savjetovanja i savjetovanja o daljnjem akademskom razvoju, pomoć pri zapošljavanju te razvoj dodatnih vještina. Centar karijera aktivno radi na poboljšanju kvalitete iskustva studiranja na način da studente podržava, motivira i karijerno usmjerava. Svojim aktivnostima pomaže im kako bi se uspješno nosili s akademskim izazovima, napredovali kroz studij i počeli graditi svoju karijeru već tijekom studentskih dana.

Aktivnosti Centra karijera

Mentorski program

Osigurava studentima mogućnost da od početka studija stječu praktična znanja kroz rad u realnom poslovnom okruženju uz mentora

Stručne prakse

Pruža mogućnost kvalitetnije edukacije kroz profesionalno iskustvo u kompanijama gdje studenti stječu dodatna praktična znanja i vještine.

Gostujuća predavanja/tematske radionice

Tema se definira prema nastavnom planu/kolegijima te proširuje teorijsko znanje uz primjere primjene u praksi

Job shadowing

Posjet kompanijama i prilika da uz teorijska znanja stečena na studiju, studenti dobiju uvid kako njihova primjena izgleda u realnom poslovnom okruženju

Career Talks

Niz druženja sa studentima kroz koja pokrivaju cijeli niz različitih tema vezanih uz razvoj karijera (upoznavanje poslodavaca, mogućnostima studentskih poslova, poduzetništvu, studentskim natjecanjima, predstavljanje aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti)

Career Academy

Kontinuirana edukacija i priprema studenata za izlazak na tržište rada i razvoj mekih vještina (pisanje životopisa i motivacijskog pisma, pripreme za razgovor za posao, testovi samoprocjene, simulacija intervjua za posao, komunikacijske i prezentacijske vještine, timski rad i sl.)

Misija Centra karijera

Naša misija je pružiti usluge koje osposobljavaju studente na preddiplomskom i/ili diplomskom studiju i alumnije za učinkovit prelazak iz obrazovanja na tržište rada, upravljanjem razvoja karijere,

Kako bi postigli ovu misiju mi:

  • Educiramo tražitelje zaposlenja za učinkovito predstavljanje kao kandidati za zapošljavanje
  • Stvaramo partnerstva s poslodavcima, bivšim studentima, visokim učilištima i širom zajednicom koja pružaju mogućnosti za razvoj karijere studenta
  • Osiguravamo resurse i informacije u vezi s trendovima na tržištu rada i suvremenim pitanjima zapošljavanja;
  • Promičemo etičku praksu svih sudionika uključenih u proces traženja posla i zapošljavanja

Poslodavci

Partneri

mic ck Cisco CK EMC2 CK Fortinet CK
hubspot ck ibm ck msdn ck oracle ck
palo ck rh ck sap ck tablue ck
vm ck

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.