Image for Marin Miletić
Naslovnica

Marin Miletić

Marin Miletić završio je Tehničku školu Nikole Tesle u Vukovaru, a sada je na završnoj godini programskog inženjerstva na Visokom učilištu Algebra. Svoje tinejdžerske dane proveo je igrajući igrice, bez prevelikog razmišljanja o procesu kreiranja istih. Međutim, dolaskom na fakultet to se promijenilo.
Pronašao je zabavu u programiranju, operacijskim sustavima i bazama podataka pa se u potpunosti posvetio tome.
Prvu godinu studija proveo je kao član FirePlace start-upa u Algebra LAB-u koji se bavio rješavanjem nadzora opožarenih područja. Drugu godinu studija dočekao je u Sarturi gdje se bavio pisanjem Cloud mikroservisa u programskom jeziku GO, koji je jedan od Marinovih favorita. Treću godinu dočekao je u Sporteningu, gdje doprinosi stvaranju društvene platforme specijalizirane za fanove sporta namjenjene za stotine milijuna korisnika. Marljivo je radio i prikupio svoje klijente, većinom tvrtke u SAD-u i Velikoj Britaniji zbog čega je odlučio otvoriti vlastiti obrt Compiletime gdje razvija razna Cloud rješenja u jezicima poput Elixir, Erlang i Go. Također, bavi se i razvijanjem mobilnih i web aplikacija.
Kada ne radi i nije na predavanjima, Marin voli još malo programirati i raditi na ideji proizvoda za virtualizaciju i menadžment centara za baze podataka. Voli glazbu, a zna svirati i gitaru. Ako ste mislili da je to sve, 2013. godine osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju iz veslanja, prvo mjesto na Austrian Bussiness Hackahtlonu u Zagrebu 2019. godine s platformom za pronalazak posla, u suradnji s kolegama s faksa te prvo mjesto s kolegama s faksa na Krilo Hackathlonu u Splitu 2020 godine s projektom AI bota za skupljanje smeća.
Ako ste bili u potrazi za programmeskim i sistemskim stručnjakom, vjerujemo da ste ga sada pronašli. Marinu želimo puno uspjeha u daljnjem radu i jedva čekamo njegove nove pobjede!

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.